Η βραδιά της Νέας Φιλαδέλφειας δεν ήταν καλοκαιρινή. Ήταν κάτι ανάμεσα σε χειμώνα και καλοκαίρι. Γεμάτο γήπεδο, οικογένειες, ευχάριστο, πανηγυρικό κλίμα, γλυκός καιρός.

Οι παίκτες της Εθνικής αρχίζουν να ταυτίζονται με τον κόσμο. Και αντίστροφα. Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, το τελευταίο σπριντ του Φώτη Ιωαννίδη ως ζέσταμα για τον αγώνα. Ο σέντερ φορ της Εθνικής πλησιάζει προς την κερκίδα. Αποθέωση και μετά ανταπόδωση. Ένα βλέμμα ανοιξιάτικο και μια προβολή μιας καλοκαιρινής σύναξης για να δούμε την Εθνική να παίζει στα γήπεδα της Γερμανίας σε μεγάλη διοργάνωση μετά απο 10 χρόνια.

Το πέναλτι του Μπακασέτα. Άπιαστο. Και σπριντ προς τις κατάμεστες κερκίδες της OPAP Arena. Ο αρχηγός αυτής της προσπάθειας. Τα υπόλοιπα του αγώνα είναι ιστορία.

Όπως όταν ο Γιώργος Καραγκούνης έτρεχε με σπριντ στο κόρνερ του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να εκτελέσει και το γήπεδο σειόταν. Ουδείς μπορεί να συγκριθεί με τον απόλυτο ρέκορτνμαν της Εθνικής με τις τόσες συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις. Αλλά ο Τάσος Μπακασέτας αποτελεί για αυτή την ομάδα το πρόσωπό της. Την ενηλικίωσή της και την ελπίδα της επιστροφής.

Στο 5-0 επί του Καζακστάν υπήρξε κι ένα σκηνικό που ίσως δεν αποτυπώθηκε σε όλο του το μεγαλείο. Ήταν η είσοδος του Next Best Thing του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του παίκτη που χαμογελάει όταν παίζει ό,τι κι αν συμβαίνει στο γήπεδο. Γιατί χαίρεται το ποδόσφαιρο και "μιλάει" στην μπάλα όσο κανείς.

 Ο ηλεκτρισμός κατά τη στιγμή της εισόδου του Γιάννη Κωνσταντέλια στο γήπεδο και κυρίως οι παιδικές φωνές για έναν αρτίστα της μπάλας δείχνει σε μια μόνο όψη το παρόν και το μέλλον της Εθνικής.

Η Γεωργία έρχεται την επομένη της Εθνικής Επετείου σε έναν εκτός έδρας αγώνα τελικό.

Όπως το έκαναν στο παρελθόν οι Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου και Αμανατίδης, παλαιότερα οι Τσιάρτας, Μαχλάς και Νικολούδης, η Εθνική θέλει το επόμενο όνομα αυτής της ιστορικής λίστας προκρίσεων να συνδυαστεί με την Τιφλίδα.

Δεν χρειάζεται να είναι ο αρτίστας ή ο αρχηγός.

Χρειάζεται απλώς να είναι ένας παίκτης της Εθνικής μας ομάδας. Γιατί με την Εθνική μας ομάδα

«πάμε να ζήσουμε Μοναδικές Στιγμές».