Φινάλε στον δεύτερο όμιλο σήμερα. Η Ισπανία έχει προκριθεί ως πρώτη, ενώ από κει και κάτω γίνεται χαμός, με το Κροατία-Ιταλία να είναι το απόλυτο ντέρμπι για την πρόκριση.

 Πάμε να δούμε τα δύο σημερινά ματς, αν και νομίζω ότι μιλάμε ίσως για την πιο δύσκολη μέρα, όσον αφορά το στοιχηματικό κομμάτι, του EURO 2024.

Ο απόλυτος τελικός

Κροατία-Ιταλία παίζουν στη Λειψία. Στους 3 βαθμούς οι Ιταλοί, στον 1 οι Κροάτες μετά την αυτοκτονία τους κόντρα στην Αλβανία. Προφανώς και οι Ιταλοί είναι λίγο πιο  ήρεμοι, καθώς ακόμη και με ισοπαλία εξασφαλίζουν τη δεύτερη θέση. Μάλιστα ακόμη και με ήττα διατηρούν τις ελπίδες τους να είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Οι Κροάτες, αντίθετα, παίζουν μόνο για τη νίκη.

Τι έχουμε δει μέχρι στιγμής από τις δύο ομάδες; Μια καλή Ιταλία στην πρεμιέρα απέναντι σε έναν «μικρό» αντίπαλο όπως η Αλβανία. Και μια κακή Ιταλία, που έχασε με 1-0 (πολύ μικρό σκορ για να δείξει τη διαφορά των δύο ομάδων) από την Ισπανία. Παιχνίδι που ξεκάθαρα επιβεβαίωσε ότι οι Ιταλοί σ’ αυτό το τουρνουά έχουν τεράστιο έλλειμμα ποιότητας και υστερούν κατά πολύ απέναντι στις «μεγάλες».

Οι Κροάτες διαλύθηκαν 3-0 από την Ισπανία, σε ένα ματς πάντως που ήταν καλοί επιθετικά και το σκορ μάλλον δεν λέει όλη την αλήθεια του αγώνα. Στο 2-2 με την Αλβανία αυτοκτόνησαν. Και πάλι έβγαλαν σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα, έμειναν πίσω στο σκορ, το γύρισαν με καλό β’ ημίχρονο, αλλά ισοφαρίστηκαν στα χασομέρια.

Όσον αφορά το σημερινό ματς, προφανώς και μιλάμε για ένα οριακό παιχνίδι, όπου η εμπειρία των Κροατών και η ποιότητά τους, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια μη ποιοτική, αλλά καπάτσα ομάδα όπως η Ιταλία. Το κακό για τους Κροάτες είναι ότι οι Ιταλοί βολεύονται και με το Χ και όταν η «αυθεντική» Ιταλία βολεύεται με το Χ, τότε όλα είναι… καθορισμένα. Αλλά είναι η φετινή Ιταλία αυθεντική; Θεωρώ πως όχι.

Έχουμε λοιπόν το last dance των Κροατών, το παιχνίδι που ίσως θα είναι το τελευταίο των μεγάλων (Μόντριτς κτλ.) στην εθνική τους ομάδα. Θα πάω προς τα εκεί, στην Κροατία, πρέπει να γραφτεί μία όμορφη ιστορία για τις τεράστιες προσωπικότητες και το ταλέντο τους. Είναι το ματς που οφείλουν να παίξουν στο 100% οι Κροάτες για να μην είναι το τελευταίο τους, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της διεθνής τους καριέρας. Στο 3.20* ο άσος. 

Το πάσο της ημέρας

Στο Αλβανία-Ισπανία τα κουκιά είναι μετρημένα. Οι Ισπανοί έχουν προκριθεί ως πρώτοι και πιθανότατα ο Ντε Λα Φουέντε θα κάνει και γενναίο ροτέισον, ενώ από την άλλη οι Αλβανοί θέλουν μόνο τη νίκη για να προκριθούν, είτε ως δεύτεροι, είτε ως τρίτοι.  Όσο μαχητική και να είναι η Αλβανία, όσο ροτέισον και να κάνει ο Ντε Λα Φουέντε, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο από τη νίκη της Ισπανίας, παρότι μάλιστα το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο. Δεν θα παίξω όμως το 1.40* σε ένα τέτοιο ματς. Πάσο εδώ.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.ω