Ο δεύτερος μεγάλος ημιτελικός του EURO 2024 διεξάγεται απόψε.

Ολλανδία-Αγγλία, με τις δύο ομάδες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ευνοϊκό ταμπλό και παρότι δεν έχουν πείσει στο 100% έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσουν εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Βερολίνου.

Εύκολες προκρίσεις

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Ολλανδία ήταν κακή στη φάση των ομίλων, τερμάτισε 3η πίσω από Αυστρία και Γαλλία, με τον Κούμαν να έχει πολλά θέματα διαχείρισης. Στα νοκ άουτ, πάντως, έκανε «καλές» νίκες, με ποιοτικές εμφανίσεις, αφήνοντας εκτός στους 16 τη Ρουμανία και στους 8 την Τουρκία.

Από την άλλη βέβαια το δεδομένο είναι ότι έπαιξε με κακές ομάδες, τουλάχιστον δύο επίπεδα ποιότητας κάτω απ’ αυτή. Άρα, παρά τις πειστικές και επιβλητικές εμφανίσεις της, πιστεύω ότι δεν αποτελούν το καλύτερο κριτήριο για την ετοιμότητά της.

Εξακολουθώ να θεωρώ τον Κούμαν έναν περίεργο και όχι ιδιαίτερα καλό προπονητή, θεωρώ ότι η Ολλανδία με τη χρησιμοποίηση του Ντεπάι ως ψεύτικο 9άρι έχει πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία, ιδίως κόντρα σε μια ομάδα που θα αμυνθεί καλά, όπως είναι η Αγγλία.

Πρώτης τάξεως ευκαιρία

Η Αγγλία είναι ξεκάθαρα –άντε, μαζί με τη Γαλλία- η πιο βαρετή ομάδα του EURO 2024. Ο Σαουθγκέιτ έχει δημιουργήσει ένα πολύ κακό δημιουργικά σύνολο, εγκλωβισμένο μέσα στις φοβίες και στις παραξενιές του. Έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης, το οποίο δεν μπορεί να παίξει ποιοτικά και προσπαθεί να πάρει τις προκρίσεις μέσα από την αμυντική λειτουργία.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν τυχερή με το ευνοϊκό ταμπλό, είναι ήδη στους 4 και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει στον μεγάλο τελικό, καθώς απέναντί της έχει μια ομάδα που τα μόνα της καλά παιχνίδια τα έκανε απέναντι σε δύο ξεκάθαρα υποδεέστερες ομάδες.

Με το στόχο της πρόκρισης

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η Αγγλία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να περάσει στον μεγάλο τελικό. Άδικο βάσει της εικόνας της; Σίγουρα ναι, όλοι μας θα προτιμούσαμε να δούμε έναν τελικό Ισπανία-Γερμανία πχ. Αλλά εδώ που φτάσαμε και με δεδομένα τα σταυρώματα, οι προσωπικότητες και το ατομικό ταλέντο των Άγγλων μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα παίξω τον στόχο, δηλαδή την πρόκριση των Άγγλων στο 1.78*.

Προφανώς και σε παιχνίδι της ομάδας του Σαουθγκέιτ δεν μπορείς να αποκλείσεις παράταση και πέναλτι. Και βλέποντας τις εξαιρετικές εκτελέσεις των Άγγλων κόντρα στην Ελβετία πιστεύω ότι αν πάει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, οι Άγγλοι είναι έτοιμοι να περάσουν.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.