Για μένα είναι επίφοβα και τα δύο σημερινά φαβορί, αν και η αλήθεια είναι ότι η Γαλλία δεν μπορεί να θεωρηθεί ακλόνητο στάνταρ απέναντι στο πάντα επικίνδυνο Βέλγιο.

Παρόμοιες εμφανίσεις οι γαλλόφωνες: Γαλλία-Βέλγιο

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο γαλλόφωνες αυτές ομάδες μέχρι στιγμής πραγματοποιούν παρόμοια πορεία και εμφανίσεις. Δυσκολεύονται δηλαδή στον δημιουργικό τομέα και στην επίτευξη του γκολ και τα πηγαίνουν καλύτερα στην άμυνα.

Σίγουρα περιμέναμε κάτι πολύ καλύτερο και θεαματικότερο από αυτές τις δύο επιθετικογενείς ομάδες, αλλά μέχρι τώρα μας έχουν διαψεύσει, ο Εμπαπέ, ο Λουκάκου και οι παρέες τους.

Στην αποψινή μεταξύ τους αναμέτρηση περιμένω ένα αμφίρροπο ντέρμπι όπου όλα είναι πιθανά. Ο Εμπαπέ θα εμφανιστεί με τη νέα του μάσκα, αλλά αυτή δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να συμβάλλει στην εξέλιξη του αγώνα…

Δίνω αρκετές πιθανότητες στο Χ, αλλά πρωτίστως θα πάω με το Χ του ημιχρόνου, διότι δεν υπολογίζω σε πολλές φάσεις και ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Λίγες φάσεις-λίγα γκολ: Πορτογαλία-Σλοβενία

Οι Σλοβένοι με αυτά και με αυτά προκρίθηκαν φέρνοντας τρεις ισοπαλίες στον όμιλό τους και σήμερα θα πάνε για την τέταρτη απέναντι στην Πορτογαλία. Πρόκειται για μια αρκετά καλή ομάδα με δομημένη άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο.

Την προηγούμενη αγωνιστική πήραν ένα σχετικά εύκολο Χ (0-0) από τους Άγγλους, τη στιγμή που η Πορτογαλία ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την πρωτάρα Γεωργία. Προσωπικά δεν θα πήγαινα τόσο εύκολα στο ποντάρισμα του άσσου, αλλά θα έψαχνα για άλλα στοιχήματα.

Ένα από αυτά είναι τα περισσότερα γκολ του β ημιχρόνου διότι θεωρώ ότι οι Σλοβένοι μπορούν να αντέξουν τουλάχιστο 45 λεπτά χωρίς να δεχθούν τέρμα. Η Πορτογαλία θα ρολάρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορά θα βάλει το επιθυμητό γκολ. Πάντως δεν βλέπω ευρύ σκορ, οπότε θα αποκλείσω τόσο το over όσο και το g-g. Ουσιαστικά δηλαδή βλέπω έναν τριπλό συνδυασμό άσσου, under και περισσοτέρων γκολ στο β ημίχρονο.

Εν κατακλείδι σήμερα θα αποφύγουμε να ποντάρουμε σε μονά στοιχήματα τα δύο φαβορί και θα προτιμήσουμε είτε να τα… απανθίσουμε και με άλλα στοιχήματα σε betbuilder, είτε να παίξουμε παιχνίδια ημιχρόνων όπως είναι το Χ ημίχρονο στο Γαλλία – Βέλγιο. Για θέαμα ούτε λόγος. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και συνήθως σε τέτοιου είδους κρίσιμα παιχνίδια το πρώτο… μέσο είναι η άμυνα και όχι η επίθεση.

Προγνωστικά EURO 2024:

 *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές