Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων στο EURO της Γερμανίας, με τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του 5ου και 6ου ομίλου…

Για το βολικό Χ στο Σλοβακία-Ρουμανία τα είπαμε από την περασμένη εβδομάδα, όταν ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του ομίλου. Η ισοπαλία τις φέρνει χέρι-χέρι στους «16», καθώς αμφότερες θα φτάσουν τους 4 πόντους. Βαθμολογικό όριο που εγγυάται πρόκριση, έστω και ως μία από τις 4 καλύτερες 3ες.

Το Χ πήρε πολύ ποντάρισμα εδώ και μέρες, με αποτέλεσμα να έχει πέσει πλέον στο 2.02*. Σ’ αυτήν την τιμή δεν αξίζει είναι η αλήθεια. Δεν παύει βέβαια να είναι μια βολικότατη ισοπαλία, αφού η ήττα μπορεί να αποβεί μοιραία για την ομάδα που θα την υποστεί. Εκεί που υπάρχει αξία, είναι το Χ+G/G στο 3.45*. Και εξηγούμαι…

Ενδεχόμενο τετραπλής ισοβαθμίας

Αν λήξουν και τα δύο ματς του ομίλου ισόπαλα, θα έχουμε τετραπλή ισοβαθμία στους 4 πόντους. Αν το Ουκρανία-Βέλγιο έχει το ίδιο ή μικρότερο σκορ από το Σλοβακία-Ρουμανία, τότε η τελική κατάταξη του ομίλου θα διαμορφωθεί βάσει της συνολικής διαφοράς τερμάτων και των γκολ που θα έχουν πετύχει οι ομάδες και θα έχει ως εξής: 1η η Ρουμανία, 2ο το Βέλγιο, 3η η Σλοβακία και 4η η Ουκρανία που μένει εκτός. Αξίζει, λοιπόν, και το Χ+Over 2,5 στο 11.50*, combo που καλύπτει τo 2-2 και το 3-3, σκορ που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στο τουρνουά.

Οι Ουκρανοί δεν εξασφαλίζονται με Χ

Στο Ουκρανία-Βέλγιο, για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω, η ισοπαλία δεν μπορεί να θεωρηθεί πριν τη σέντρα του αγώνα βολική. Θα είναι και για τις δύο, μόνο αν προκύψει νικητής στο άλλο ματς του ομίλου. Αν έρθουν και τα δύο Χ, οι Ουκρανοί μένουν εκτός. Οι Βέλγοι είναι πιο άνετοι, καθώς με ισοπαλία περνάνε σίγουρα. Θέλουν ωστόσο την πρωτιά, για να αποφύγουν στους «16» τους Ολλανδούς ή τους Γάλλους.

Προσωπικά, βλέπω τους Βέλγους να κερδίζουν, αλλά σε τέτοιο ματς «τελικό» και με το Χ να μην τους καταστρέφει, δεν μπορώ να ποντάρω στο 1.67*. Θα προτιμούσα σε μεγαλύτερη απόδοση (1.75*) το G/G.

Για δύο αποτελέσματα οι Τούρκοι

Στα βραδινά ματς, πέραν της Πορτογαλίας που έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά, οι υπόλοιπες 3 ομάδες του ομίλου «καίγονται». Στο Τσεχία-Τουρκία οι Τούρκοι παίζουν για δύο αποτελέσματα, στο Γεωργία-Πορτογαλία οι Γεωργιανοί θέλουν μόνο νίκη. Παιχνίδια που ενδείκνυται για live κυρίως, ειδικά το Τσεχία-Τουρκία όπου το late goal «παίζει» δυνατά. Εξ ου και το… ψυλλιασμένο 1.65* στο να μπει το τελευταίο γκολ του αγώνα μετά το 70ο λεπτό.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.