Τρίτη μέρα της φάσης των 16 του EURO 2024. Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο ντέρμπι των 16 το Γαλλία-Βέλγιο, αλλά και το βραδινό Πορτογαλία-Σλοβενία, το οποίο κρύβει και αυτό αρκετό ενδιαφέρον.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα δύο παιχνίδια.

Ταιριάζει στη Γαλλία

Αρχή από την απογευματινή ματσάρα, το Γαλλία-Βέλγιο. Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν ανοικτό δρόμο μέχρι τον τελικό, αλλά τα θαλάσσωσαν στον όμιλο και πλέον βρέθηκαν στο ταμπλό που έχει όλα τα θηρία. Θεωρώ, πάντως, ότι πλέον θα δούμε την καλή Γαλλία. Της «αρέσουν» τα μεγάλα ματς, στα οποία μπορεί να βρει περισσότερους χώρους και να χτυπήσει με την ταχύτητα των Εμπαπέ, Ντεμπελέ. Βρήκε ισορροπία με τη χρησιμοποίηση τρίτου χαφ δίπλα σε Ραμπιό και Καντέ, ενώ αμυντικά είναι πάντα σταθερή.

Το Βέλγιο είναι από τις απογοητεύσεις του EURO 2024. Αν εξαιρεθεί το 2-0 επί της Ρουμανίας και στο ματς με τη Σλοβακία και στο ματς με την Ουκρανία έχει βγάλει σημαντικά θέματα, με κυριότερο την αδυναμία του να τελειώσει φάσεις και την εκνευριστική αστοχία του Λουκάκου και των συμπαικτών του. Μάλιστα, μετά το 0-0 με την Ουκρανία αποδοκιμάστηκε από τους Βέλγους οπαδούς και ο Ντε Μπράουνε ζήτησε από τους συμπαίκτες του να μην πάνε να χαιρετήσουν τον κόσμο και πήγαν απευθείας στα αποδυτήρια.

Εντάξει, ούτε η Γαλλία έδειξε κάτι εξαιρετικό στο επιθετικό κομμάτι, αλλά τουλάχιστον αμυντικά ήταν στιβαρή. Σε αντίθεση με το Βέλγιο, το οποίο αντιμετώπισε σημαντικά θέματα στην άμυνα και έδωσε πολλές ευκαιρίες στις αντιπάλους του.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι πλέον μπαίνουμε στη διαδικασία που ταιριάζει στη Γαλλία. Έχει τις εξαιρετικές μεσοαμυντικές βάσεις, επιθετικά θα βρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες απέναντι σε μια προβληματική άμυνα. Θα παίξω τη νίκη της Γαλλίας στο 90λεπτο, που πληρώνει 1.92*.

Απόδοση ΟΚ, μέχρι εκεί…

Στο Πορτογαλία-Σλοβενία είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Έχουμε φαβορί, την Πορτογαλία, δίκαιο και σωστό. Οι Σλοβένοι έχουν κάνει υπέρβαση, προκρίθηκαν με τρεις ισοπαλίες στον όμιλο (με τρεις ισοπαλίες είχαν προκριθεί και οι Πορτογάλοι το 2016, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο) και πλέον έχουμε θέματα ποιότητας…

Η Σλοβενία είναι μία σφιχτή και τακτική ομάδα, αλλά σαφώς υστερεί στο ποιοτικό ταβάνι. Αν οι Πορτογάλοι παίξουν αυτό που μπορούν, το 1.38 στη νίκη τους είναι ΟΚ, δεν θα μπορούσε να πληρώνει παραπάνω, παρότι οι Σλοβένοι πλέον μετρούν μόλις μια ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια τους (8-6-1).

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, το ότι κρίνουμε ΟΚ μια απόδοση, δεν σημαίνει ότι θα την παίξουμε κιόλας. Με το μαχαίρι στο λαιμό προς τα αριστερά, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί κανείς δεν παίζει στοίχημα με το μαχαίρι στο λαιμό.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου - Προτάσεις:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.