Καλημέρα. Μπήκαμε πλέον στη φάση όπου πραγματοποιείται η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Οποία χάσει χάνεται: Κροατία-Αλβανία

Η Αλβανία θα μείνει στην ιστορία ως η ομάδα που πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ σε τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτό το γκολ – αστραπή όμως τελικά δεν αρκούσε για να φτάσουν οι Αλβανοί σε μια μεγάλη επιτυχία αφού στο τέλος η Ιταλία γύρισε το ματς.

Η Κροατία δεν έδειξε τίποτα απολύτως απέναντι στους εξαιρετικούς Ισπανούς, καθώς ηττήθηκε εύκολα με σκορ 3-0. Εδώ πλέον νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο β γκρουπ αφού όποια από τις ομάδες χάσει… χάνεται. 

Θα στηριχτώ στην τεράστια εμπειρία των Κροατών που ούτως ή άλλως υπερέχουν ποιοτικά έναντι των Αλβανών. Δεν ξέρω αν η Αλβανία θα καταφέρει και πάλι να σκοράρει γρήγορα, αλλά στο τέλος οι Κροάτες θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν τη νίκη και θα συνεχίσουν να ελπίζουν σε πρόκριση.

Άστραψαν και βρόντηξαν: Γερμανία-Ουγγαρία

Η Γερμανία άστραψε και βρόντηξε στην πρεμιέρα με το 5-1 επί των… άμοιρων Σκωτσέζων. Μου έκαναν εντύπωση το πάθος, η εγρήγορση και ο ενθουσιασμός των Γερμανών, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες.

Θα πετύχουν μια δεύτερη εύκολη νίκη και θα σφραγίσουν από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εδώ όμως επειδή ευλόγως είναι χαμηλές οι αποδόσεις, θα προβούμε σε έναν τριπλό συνδυασμό του άσσου από ημίχρονο, του over και του ότι οι Γερμανοί θα σκοράρουν και στα δύο ημίχρονα.

Νομίζω ότι οι Ούγγροι θα περιοριστούν σε ένα καθαρά παθητικό ρόλο και θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Σκωτία για την τρίτη θέση του ομίλου.

Εντυπωσιάζουν οι Ελβετοί: Σκωτία-Ελβετία

Οι Ελβετοί εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα με τη Ουγγαρία αποδεικνύοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού θεσμού.

Πέρα από το γεγονός ότι διαθέτουν μια πολύ καλή ομάδα σε όλες τις γραμμές, έχουν και ένα επιπλέον αβαντάζ των χιλιάδων οπαδών τους που έχουν μεταφερθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το αναμέναμε λόγω της γειτνίασης των δύο χωρών. Αν κερδίσουν και σήμερα τη Σκωτία, θα περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς να χρειαστεί να αγχώνονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν και ήδη βλέπω ότι οι αποδόσεις του διπλού γνωρίζουν πτώση.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι και στα τρία σημερινά ματς θα κερδίσουν σχετικά εύκολα τα φαβορί, καθώς και ότι και στα τρία παιχνίδια θα έχουμε θέαμα, πλούσια δραστηριότητα και αρκετά γκολ. Θα μπορούσαμε επομένως να ρισκάρουμε και σε μια τριάδα συνδυαστική με τις νίκες της Γερμανίας, της Κροατίας και της Ελβετίας με τα over.

Προγνωστικά EURO 2024:

 *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές