Το EURO 2024 συνεχίζεται με τρία ακόμα παιχνίδια που στα δύο από αυτά υπάρχει ορατό φαβορί.

Στο μόνο που τα πάντα είναι ανοιχτά είναι το Ρουμανία-Ουκρανία.

Όποια χάσει, χάνεται: Ρουμανία-Ουκρανία

Στον πέμπτο όμιλο οι Βέλγοι θεωρώ ότι δεν πρόκειται να χάσουν όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρωτιά. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες όμως θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση διότι ουσιαστικά είναι του ιδίου βεληνεκούς. Στους Ουκρανούς σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια που παρά τον πόλεμο κατάφεραν να προκριθούν αγωνιζόμενοι από εδώ και από εκεί, αλλά τόσο αυτοί όσο και η Ρουμανία με τη Σλοβακία, δεν νομίζω ότι θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας για πολύ καιρό.

Η πρεμιέρα με τη Ρουμανία είναι πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική, αφού όποια από τις δύο χάσει λογικά θα μείνει και εκτός συνέχεια. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα δώσουν προτεραιότητα στην άμυνά τους προσπαθώντας να κρατήσουν πίσω το μηδέν και από εκεί και πέρα αν προκύψει κάτι θετικό επιθετικά θα είναι καλοδεχούμενο.

Θεωρώ λοιπόν ότι ένας συνδυασμός του under με το Χ του ημιχρόνου αποτελεί… σοφότερη επιλογή σε αυτή την αναμέτρηση. Από  θέαμα πάντως δεν πρόκειται να χορτάσουμε…

Πρόκριση χωρίς άγχος: Βέλγιο-Σλοβακία

Το Βέλγιο αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου ομάδες διότι πάντα βρίσκει τρόπο να προσφέρει γκολ και θέαμα. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και θεωρώ ότι θα κάνει αισθητή την παρουσία του σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Πεντέσκου παρατάσσει την ομάδα του επιθετικά και ο μοναδικός στόχος είναι να προκριθεί χωρίς άγχος στην επόμενη φάση. Στην πρεμιέρα με τη Σλοβακία θα τα καταφέρει να επικρατήσει και για να ανεβάσω την απόδοση, θα ποντάρω στο άσσο ημίχρονο – άσσο τελικό.

Διπλό ημίχρονο-διπλό τελικό: Αυστρία-Γαλλία

Η Αυστρία ποτέ δεν κατάφερε να αποτελέσει ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρώπη. Ίσως επειδή οι αυστριακοί και ως χαρακτήρες και προσωπικότητες κάπου το σνομπάρουν το ποδόσφαιρο και προτιμούν να ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

Οι μεγάλοι παίκτες που έχουν βγάλει είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού και αυτή τη στιγμή οι δύο καλύτεροί τους ποδοσφαιριστές είναι ο Αρναούτοβιτς, ο Ζάμπιτσερ και ο Αλάβα. Ο τελευταίος όμως δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και σε έναν δύσκολο όμιλο θα αποτελέσει έκπληξη αν καταφέρει και προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στην πρεμιέρα με τη Γαλλία δεν βλέπω έκπληξη και λογικά η ομάδα του Εμπαπέ θα επικρατήσει. Θα ρισκάρω μάλιστα στην πρόβλεψη – εκτίμηση ότι οι Γάλλοι θα προηγηθούν από το ημίχρονο.

Σήμερα πάντως έχω την αίσθηση ότι θα δούμε ματσάρες στο Βέλγιο-Σλοβακία και στο Αυστρία-Γαλλία, οπότε ας ξεχάσουμε εξόδους και ας ετοιμαστούμε να στρωθούμε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας. 

Προγνωστικά EURO 2024:

 *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές