Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο ποδόσφαιρο έως τώρα σε αυτό το EURO το έχουν παίξει τηρουμένων των αναλογικών, η Αυστρία και η Ελβετία.

Δεν ξέρω αν οφείλεται σε κάποιον αέρα από τις… Άλπεις, αλλά αυτές οι δύο ομάδες με έχουν εντυπωσιάσει με την αγωνιστικότητά τους, την επιθετική τους λειτουργία και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι Ελβετοί πέταξαν έξω κοτζάμ πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα εύκολα και απόψε οι Αυστριακοί είναι έτοιμοι να συνεχίσουν και αυτοί στους «8» του θεσμού.

Ο αέρας από τις Άλπεις…: Αυστρία-Τουρκία

Σίγουρα η Αυστρία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού EURO και κυρίως για την ευκολία που δημιουργεί ευκαιρίες. Έχει σημειώσει δύο συνεχόμενες τριάρες απέναντι σε Ολλανδία και Πολωνία και οι Τούρκοι δεν φημίζονται για την εξαιρετική τους άμυνα.

Θεωρώ ότι οι Αυστριακοί εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν και θα περάσουν στην επόμενη φάση. Τα γκολ που θα σημειωθούν λογικά θα είναι 2 ή 3 και δεν αποκλείω ένα τελικό σκορ της τάξεως του 2-1 υπέρ της Αυστριακής ομάδας. Κυμαίνομαι δηλαδή ανάμεσα στον άσσο και τα 2-3 γκολ χωρίς να αποκλείω έναν τελικό συνδυασμό.

Καλή επίθεση, μέτρια άμυνα: Ρουμανία-Ολλανδία

Οι δύο αυτές ομάδες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Από τη μια πετυχαίνουν σχετικά εύκολα το τέρμα, αλλά την άλλη όμως οι άμυνές τους δεν προτάθηκαν φέτος για το… όσκαρ αξιοπιστίας. Σίγουρα οι Ολλανδοί υπερέχουν ποιοτικά και εμπειρικά, αλλά δεν διαθέτουν την παλιά μεγάλη ομάδα του παρελθόντος για να δικαιολογούνται τιμές ακλόνητου φαβορί.

Οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν να το πάνε… λάου λάου το παιχνίδι και θεωρώ ότι θα προσέξουν αρκετά την άμυνά τους. Το πιθανότερο όμως είναι ότι κάποια στιγμή θα δεχθούν τέρμα και θα αναγκαστούν να παίξουν πιο επιθετικά. Τείνω προς τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου συνδυαστικά – και εδώ – με τα 2-3 τέρματα.

Δεν αποκλείω μάλιστα να έχουμε το ίδιο σκορ που πρότεινα νωρίτερα στο ματς της Αυστρίας. Να επικρατήσει δηλαδή το φαβορί με ένα αποτέλεσμα της τάξεως του 2-1.

Εν κατακλείδι σήμερα θεωρώ ότι η Αυστρία και η Ολλανδία εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν, αλλά ειδικά στην περίπτωση της Ολλανδίας, επειδή οι αποδόσεις δεν με ικανοποιούν θα πάω σίγουρα συνδυαστικά είτε με τα 2-3 γκολ, είτε με τα περισσότερα τέρματα του δευτέρου ημιχρόνου, είτε και με τα τρία μαζί.

Καλή τύχη και καλή τηλεθέαση να έχουμε.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.