Τέταρτη μέρα στο EURO 2024 και ήρθε η ώρα να μπουν ακόμη δύο μεγάλα φαβορί στο κόλπο.

Ο λόγος για το Βέλγιο και τη Γαλλία, με την ομάδα του Τεντέσκο να παίζει κόντρα στη Σλοβακία και τους Γάλλους να αντιμετωπίζουν την Αυστρία.

Διαφορά ποιότητας

Η αρχή, όμως, θα γίνει από το μεσημεριανό, το Ρουμανία-Ουκρανία. Έγραφα και στο κομμάτι της κατάκτησης, αλλά και σ’ αυτό του πρώτου σκόρερ, ότι θεωρώ ότι η Ουκρανία μπορεί να γίνει το dark horse του EURO 2024 και να φτάσει μακριά στο θεσμό. Και την ποιότητα την έχει και τον καλό προπονητή και τη συσπείρωση που χρειάζεται σε μια τέτοια διοργάνωση.

Πρώτο παιχνίδι για τους Ουκρανούς κόντρα στη Ρουμανία. Θεωρητικά οι Ρουμάνοι, μαζί με τους Σλοβάκους, είναι οι πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου. Ιδίως η Ρουμάνοι, οι οποίοι πλην της συνοχής και του μαχητικού πνεύματος δεν φαίνεται να έχουν κάτι άλλο για να παρουσιάσουν στη διοργάνωση.

Παίκτες χωρίς παραστάσεις, εμφανέστατο έλλειμμα ποιότητας, αλλά και κακή παράδοση σε τελικές φάσεις EURO, καθώς στις τέσσερις από τις πέντε φορές που μετείχαν, μόνο το 2000 κατάφεραν να περάσουν τη φάση των ομίλων (έφτασαν στα προημιτελικά).

Οι Ουκρανοί, προεξέχοντος του παικταρά και πρώτου σκόρερ της La Liga Αρτέμ Ντόβμπικ στην επίθεση, έχουν ένα εξαιρετικό μίγμα ταλέντου και εμπειρίας στο ρόστερ. Βασική μου επιλογή θα είναι το διπλό, σε απόδοση 1.98*. Υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για ένα μικρό bet builder διπλό & anytime scorer Ντόβμπικ, το οποίο φτάνει στο 3.80*.

Με το πόδι στο γκάζι

Δεύτερο ματς το Βέλγιο-Σλοβακία. Περίεργη υπόθεση οι Βέλγοι. Δεν έχουν την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων, ιδίως αμυντικά, όμως εξακολουθούν να έχουν αρκετούς σούπερ σταρ που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Λουκάκου, Ντε Μπράουνε, Τροσάρ, Ντοκού συνθέτουν μια παντοδύναμη επιθετική τετράδα, η οποία μάλλον μόνο με των Γάλλων και των Άγγλων μπορεί να συγκριθεί.

Δίκαιο φαβορί του 1.45 απέναντι στη Σλοβακία, πιστεύω ότι το Βέλγιο θα ξεκινήσει με το πόδι στο γκάζι και θα παίξω το ασιατικό -1,0, -1,5 (ουσιαστικά το -1,25), το οποίο πληρώνει 2.05*.

Τελευταίο ματς της ημέρας το Αυστρία-Γαλλία για τον 4ο όμιλο. Οι Γάλλοι στα μάτια μου είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, μαζί με τους Πορτογάλους. Το αρνητικό είναι ότι παίζουν σε δύσκολο όμιλο με Ολλανδία, Αυστρία και Πολωνία. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν και αυτοί με το πόδι στο γκάζι στην πρεμιέρα, δεν έχουν περιθώρια στη μάχη της πρώτης θέσης.

Προφανώς και δεν χρειάζεται να γράψω εγώ για το πόσο ποιοτικότερη είναι η Γαλλία σε σύγκριση με την Αυστρία.  Ο πήχης είναι ψηλά, ο Εμπαπέ είναι καυτός και έτσι θα φτιάξω ένα «λογικό» bet builder, με τη νίκη της Γαλλίας και το anytime του Εμπαπέ. Πληρώνει 2.30* απόδοση.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.