Σήμερα και αύριο θα έχουμε δύο αντί τριών αναμετρήσεων στο πρόγραμμα του EURO.

Διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική στο πρώτο και δεύτερο γκρουπ και τα ματς ξεκινούν την ίδια ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας). Ας δούμε λοιπόν τα παιχνίδια ανά όμιλο.

Κατεβάζουν ταχύτητες οι Γερμανοί

Όποιος κερδίσει τερματίζει πρώτος ενώ με ισοπαλία είναι πρώτη η Γερμανία και σίγουρα δεύτερη η Ελβετία. Επειδή οι Ελβετοί γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτέ τους Γερμανούς, θα επιδιώξουν να πάνε για το Χ για να αποφύγουν τον… βραχνά των σκωτσέζων.

Από την άλλη μεριά βέβαια, λογικά θα προκριθούν ακόμα και με ήττα διότι έχουν 6 γκολ διαφορά από τη Σκωτία. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο και πιθανολογώ ότι ειδικά οι Γερμανοί θα κατεβάσουν λίγο ταχύτητες προκειμένου οι παίκτες να είναι έτοιμοι και ξεκούραστοι για την επόμενη φάση.

Οι Ελβετοί που όπως είπαμε βολεύονται με το Χ θα το πάνε λάου λάου το παιχνίδι και γι΄αυτό σκεφτόμουν το under 3.5 γκολ ή ακόμα και το Χ του ημιχρόνου. Σίγουρα πάντως δεν περιμένω απόψε να δω 22 παίκτες να «οργώνουν» σαν παλαβοί το γήπεδο επί 90 λεπτά πάνω κάτω.

Θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Εδώ μάλιστα… Υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση που μπορεί να χαρίσει πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Σκωτσέζοι βολεύονται και με το Χ, ενώ οι Ούγγροι θα χρειαστούν μόνο νίκη. Δεν νομίζω ότι ξεχωρίζει αγωνιστικά κάποια από τις δύο και έτσι θεωρώ ότι η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί κυρίως στις λεπτομέρειες και ίσως σε κάποιους αστάθμητους παράγοντες που δεν τους γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή.

Η Ουγγαρία είναι αναγκασμένη να ανοιχτεί από ένα σημείο και μετά και αυτός είναι ο λόγος που θα επιλέξω τα περισσότερα γκολ του 2ου ημιχρόνου. Επίσης όσοι ασχολείστε με το Live, αν το παιχνίδι είναι ισόπαλο έως το 80ο λεπτό, παίξτε ότι θα μπει ένα γκολ στο φινάλε διότι σε αυτό το σημείο όλη η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας θα βγει μπροστά. Σε παρόμοιες περιπτώσεις είθισται οι ομάδες αυτές ή να το βάζουν ή να το δέχονται το τέρμα.

Πάντως αν έπρεπε να παρακολουθήσω μόνο ένα από τα δύο αποψινά παιχνίδια, - πιστέψτε με – αυτό δεν θα ήταν το Γερμανία-Ελβετία αλλά το Σκωτία-Ουγγαρία διότι πάντα θέλω οι αγώνες που παρακολουθώ να έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Προγνωστικά EURO 2024:

Ελβετία-Γερμάνια: Χ ημίχρονο σε απόδοση 2.27*

Σκωτία-Ουγγαρία: Περισσότερα γκολ δευτέρου ημιχρόνου σε απόδοση  1.98*

 *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές