Μια από τις αρνητικές ειδήσεις της 1ης αγωνιστικής στο τουρνουά ήταν ο τραυματισμός του Κιλιάν Μ’Μπαπέ.

Ο Γάλλος σταρ αποχώρησε με σπασμένη μύτη στη νίκη της ομάδας του με 1-0 κόντρα στην Αυστρία.

Η αρχική ενημέρωση ήταν πως θα χάσει και τα δύο εναπομείναντα ματς στον όμιλο και θα επιστρέψει, εφόσον η ομάδα προχωρήσει, στη νοκ άουτ φάση. Εστω και με μάσκα ο ίδιος επέστρεψε στις προπονήσεις και δεν αποκλείεται εν τέλει να πάρει χρόνος συμμετοχής με Ολλανδία και Πολωνία.

Το πιθανότερο πάντως σενάριο, και με τη Γαλλία να έχει βλέψεις να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, είναι ο Ντεσάμπ να μην ρισκάρει τη χρησιμοποίηση του Μ’Μπαπέ, τουλάχιστον στους πρώτους έντεκα σήμερα απέναντι στην Ολλανδία.

Εκείνος που μοιάζει σίγουρος για το αρχικό σχήμα είναι ο Τουράμ, που έδειξε ορεξάτος στην πρεμιέρα και ελλείψει Μ’Μπαπέ μπορεί να πάρει ακόμη πιο ενεργό ρόλο. Ο γιος του παλαίμαχου Μάρκους Τουράμ ήταν ο πιο δραστήριος Γάλλος στην επικράτηση επί των Αυστριακών. Μέσα στις φάσεις, πέντε τελικές στο σύνολο, δύο εξ’ αυτών στον στόχο.

Βασική επιλογή το 1.80* για να κάνει μια τελική στην εστία και εναλλακτικές υψηλότερου ρίσκου το να σκοράρει στο 2.80* και το να μετρήσει 3+ συνολικές προσπάθειες σε απόδοση 2.20*.

Αυστρία-Πολωνία: Πολύ… ξύλο η Αυστρία

Δεν ήταν μόνο ο Μ’Μπαπέ που τραυματίστηκε στο Αυστρία-Γαλλία, αφού και ο Γκριεζμάν χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες λόγω αιμορραγίας. Γενικότερα οι Αυστριακοί έδειξαν πολύ πάθος, έντονη πίεση στον αντίπαλο και μαρκαρίσματα στα όρια του αντιαθλητικού.

Η Αυστρία στην πρεμιέρα έκανε 27 τάκλιν, υπέπεσε σε 18 φάουλ και πήρε 5 κίτρινες κάρτες! Νούμερα που δεν χρειάζονται περεταίρω σχολιασμό για τον τρόπο παιχνιδιού της.

Οι αγορές των τάκλιν και των φάουλ μπαίνουν πάλι στο μικροσκόπιο και μπορεί να δώσουν αξιόλογες επιλογές και στο ματς κόντρα στους Πολωνούς. Αλλωστε αν δει κανείς γενικότερα τα στατιστικά της Αυστρίας, δεν ήταν μεμονομένο γεγονός αυτή η συμπεριφορά. Στο τελευταίο φιλικό με την Ελβετία η Αυστρία είχε 16 φάουλ, με τους Σέρβους 19, ενώ έκανε 15 κόντρα στην Τουρκία, σε ματς που κέρδισε με 6-1!

Το Line στις κίτρινες κάρτες είναι στο Over 3,5 κίτρινες κάρτες σε απόδοση 1.71* και μπορεί να ξεπεραστεί. Πιθανό η Uefa να δώσει και εντολή για πιο αυστηρή αντιμετώπιση στην Αυστρία, μετά τους τραυματισμούς των Γάλλων στην πρεμιέρα. Κανείς στην ομοσπονδία δεν μπορεί να είναι χαρούμενος αν λείψει ο σταρ Μ’Μπαπέ από τη διοργάνωση!

Σε αυτό το πλαίσιο έχει νόημα να δει κάποιος και την αγορά Κόκκινη κάρτα στο Πολωνία-Αυστρία σε απόδοση 5.75*. Και οι Πολωνοί άλλωστε αμυντικογενές σύνολο είναι και μπορούν εύκολα να συνεισφέρουν σε ματς κακού ρυθμού με αρκετά φάουλ.

Δύσκολο σε ανάγνωση το Σλοβακία-Ουκρανία, με τις ομάδες να μπαίνουν με εντελώς διαφορετική νοοτροπία στο γήπεδο. Οι Σλοβάκοι μετά την τεράστια επιτυχία κόντρα στο Βέλγιο και οι Ουκρανοί απογοητευμένοι από το 3-0 κόντρα στη Ρουμανία και με το μαχαίρι στο λαιμό για αποτέλεσμα σήμερα.

Προγνωστικά Πολωνία-Αυστρία:

Προγνωστικά Ολλανδία-Γαλλία

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.