Η Αγγλία ξεκίνησε τη διοργάνωση ως το μεγάλο φαβορί, τουλάχιστον αυτό έδειχναν οι αποδόσεις στη μακροχρόνια αγορά κατάκτησης του τουρνουά.

Μέχρι σήμερα έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια, κέρδισε μόλις ένα στα 90 λεπτά και δεν άρεσε σε κανένα.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο αξιοσημείωτη την παραπάνω παραδοχή είναι το επίπεδο των αντιπάλων. Αν θεωρήσουμε τη Δανία μια αξιόλογη παρουσία, δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντίστοιχη η Σερβία, ενώ τα εμπόδια της Σλοβενίας και της Σλοβακίας ήταν σε όρους ποιότητας πολύ χαμηλά.

Παρόλα αυτά οι Αγγλοι δεν αρέσουν. Κυρίως γιατί έχουν μια αργή ανάπτυξη, που οδηγεί σε αδυναμία να φτιάξουν φάσεις. Ολος ο κόσμος καταλογίζει την ευθύνη στον Σάουθγκεϊτ, ο οποίος με τη σειρά του τα ρίχνει έμμεσα στους παίκτες μιλώντας για τεράστια κόπωση και χαμηλά επίπεδα φυσικών δυνάμεων.

Πέρα από τα όσα μένουν στη μνήμη ως εικόνα, οι Αγγλοι μπαίνουν σε αυτό τον προημιτελικό όντας χειρότεροι από την Ελβετία και σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Οι κακές τους επιδόσεις εμφανίζονται και καταδεικνύονται και εκεί.  Σε σημείο που το μοναδικό που τους κρατά φαβορί στο σετ αποδόσεων είναι το βάρος της φανέλας.

Το είχαν όμως και οι Ιταλοί στους «16», κάτι που δεν φάνηκε καθόλου στο γήπεδο. Η Ελβετία ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς, κέρδισε δίκαια και ταυτόχρονα ανέβασε την ψυχολογία της εν όψει προημιτελικού.

Οι Ελβετοί έκαναν 4 σουτ στον στόχο και δέχτηκαν μόλις ένα από την Ιταλία. Στον όμιλο κόντρα στη Γερμανία είχαν από 3 σουτ στον στόχο και οι δύο ομάδες. Η Αγγλία σε 120 λεπτά με τη Σλοβακία μέτρησε μόλις 2 τελικές στην αντίπαλη εστία, την ώρα που οι Σλοβάκοι είχαν 3! Είχε λιγότερους από τους Δανούς στον όμιλο, ενώ δεν ξεπέρασε τις 3 κόντρα σε Σερβία και Σλοβενία.

Η απόδοση 2.77* για να έχει η Ελβετία τα περισσότερα σουτ στον στόχο στον αποψινό προημιτελικό μοιάζει σχετικά μεγάλη.

Αντίθετα μπορεί η Αγγλία να είναι εκείνη που θα έχει τις περισσότερες κάρτες. Με τη Σλοβακία είχε τρεις κίτρινες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής της τα αποθέματα ενέργειας δεν είναι και τόσο υψηλά.

Οι Ελβετοί υπερτερούν σε τρεξίματα, έχουν παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν την μπάλα και μπορεί να οδηγήσουν την Αγγλία σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που στόχο θα έχουν να κόψουν τον ρυθμό. Στο 2.80* να έχει η Αγγλία τις περισσότερες κάρτες στο παιχνίδι.

Ολλανδία-Τουρκία: Δέχονται πολλές φάσεις οι Τούρκοι

Συνολικά 21 σουτ δέχτηκαν οι Τούρκοι από την Αυστρία, αλλά ο τερματοφύλακάς τους τους έστειλε στους «8». Τυχεροί πιο πριν, πέρασαν την Τσεχία σε ματς που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω. Όπως βέβαια τυχεροί είναι και οι Ολλανδοί που από… σπόντα πέτυχαν τη Ρουμανία και κάνοντας την καλύτερή τους εμφάνιση πέρασαν στα προημιτελικά. 

Σημείο κλειδί στο παιχνίδι μπορεί να αποδειχτεί η απουσία του Ντεμιράλ. Κάτι που σημαίνει επιστροφή Ακαϊντίν στα στόπερ των Τούρκων, σε μια άμυνα που ούτως ή άλλως προσφέρει απλόχερα πολλές φάσεις.

Τα Lines στις τελικές προσπάθειες των Ολλανδών συνολικά είναι χαμηλά, έτσι στρεφόμαστε σε αγορές παικτών. Εκεί που βρίσκουμε στο 2.55* τις 2+ τελικές στην εστία του Χάκπο, ο οποίος βρίκσεται σε τρομερή κατάσταση. Τρία γκολ μέχρι τώρα στο τουρνουά και επτά τελικές στην εστία. Μακράν πρώτος Ολλανδός στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο επόμενος είναι ο Ντεπάι με μόλις δύο!

Προγνωστικά Αγγλία-Ελβετία:

Προγνωστικά Ολλανδία-Τουρκία:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.