Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης οι Ρουμάνοι αντιμετωπίζουν την μεγάλη των Ολλανδών σχολή για τους 16 του EURO 2024.

Στόχος τους να συνεχίσουν την τίμια πορεία τους

Οι τυπικά γηπεδούχοι χάρις το 3-0 επί της Ουκρανίας στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση τερματίζοντας πρώτοι (!) στον 5ο όμιλο βάζοντας από κάτω το Βέλγιο από το οποίο βέβαια έχασαν 2-0. Η ομάδα του Ιορντανέσκου πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική του… «κλεφτοπόλεμου» μιας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί «κοντράρει» στα ίσια τους Οράνιε.

Οι αντεπιθέσεις είναι το  όπλο της Ρουμανίας και σίγουρα αναμένεται να το εκμεταλλευτεί απέναντι σε μια άμυνα που θα πιέσει ψηλά, θα έχει την κατοχή και πολύ πιθανό να υποπέσει σε αμυντικά λάθη καθώς μέχρι στιγμής διαθέτει μια από τις πιο ασταθείς άμυνες της διοργάνωσης.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Κούμαν εμφανίστηκε σοβαρή αμυντικά μόνο απέναντι στους Γάλλους (οι οποίοι βέβαια δεν σκοράρουν ούτε με αίτηση και διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης). Με αντιπάλους την Αυστρία και την Πολωνία δέχθηκε αρκετά εύκολα γκολ και επιβεβαιώνει για ακόμα μια διοργάνωση πως δύσκολα θα φτάσει μέχρι τέλους. Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί υπερέχουν αρκετά σε ποιότητα-ειδικά επιθετικά- και πολύ δύσκολα να τα κάνουν μούσκεμα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η ομάδα του Ιορντανέσκου πρόκειται να ακολουθήσει τη συνταγή της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, όταν έχοντας έναν απολύτως παθητικό ρόλο κόντρα στους Ουκρανούς κατάφερε να σκοράρει με ευκολία τρία τέρματα εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους και τα λάθη των αντιπάλων της.

Φυσικά η Ολλανδία δεν έχει καμία σχέση με τους Ουκρανούς, παρόλα αυτά αμυντικά θα έχει θέματα και πρόκειται να δεχθεί φάσεις οι οποίες σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα των Ρουμάνων μπορούν εύκολα να μετουσιωθούν σε γκολ.

Προγνωστικά EURO 2024:

Ρουμανία-Ολλανδία:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.