Πως τα κατάφεραν έτσι στον πέμπτο όμιλο και έχουν όλες από τρεις βαθμούς μια στροφή πριν το τέλος;

Πλέον και οι τέσσερις ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη την αποψινή τελευταία αγωνιστική.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να προσέχουν  και οι δύο στα μετόπισθεν για να μην δεχθούν τέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά  προτιμώ είτε τα Χ των ημιχρόνων είτε τα περισσότερα γκολ των δευτέρων 45λεπτων.

Πάμε όμως να δούμε τα ματς ένα προς ένα.

Όποιος θέλει τα πολλά: Σλοβακία-Ρουμανία

Ομάδες ιδίου βεληνεκούς που μπορεί να τις βολέψει όμως το Χ διότι αν το Βέλγιο κερδίσει την Ουκρανία, μπορεί να προκριθούν ως πρώτη και τρίτη. Σκέφτομαι λοιπόν να το ρισκάρω εκτός από Χ ημίχρονο και σε Χ τελικό. Σίγουρα η νίκη είναι πάντα το ποθητό ζητούμενο, αλλά υπάρχει και μια σοφή παροιμία που λέει «όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα».

Πρώτος σκόρερ στα ακυρωθέντα: Ουκρανία-Βέλγιο

Οι Βέλγοι απέδωσαν αρκετά καλά στο ματς με τους Ρουμάνους και τώρα είναι έτοιμοι για μια νίκη που θα τους χαρίσει την πρωτιά στον όμιλο. Οι Ουκρανοί θα το παλέψουν όσο πάει, αλλά δεν γίνεται ο Λουκάκου να τελειώσει τον πρώτο γύρο ως πρώτος σκόρερ των ακυρωθέντων γκολ. Έχει γυαλίσει το…. μάτι του και αυτή τη φορά το γκολ που θα βάλει θα μετρήσει. Νίκη του Βελγίου λοιπόν και με πρώτο σκόρερ τον Λουκάκου.

Ψάχνει γκολ η Γεωργία: Γεωργία-Πορτογαλία

Οι Πορτογάλοι έχουν ήδη προκριθεί ως πρώτοι, οπότε ενδέχεται να πάρουν ανάσες κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές. Η Γεωργία είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει μόνο τη νίκη, αλλά παρά τις όποιες αλλαγές των Πορτογάλων, δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Σίγουρα πάντως δεν έχει καμία στοιχηματική αξία το διπλό της Πορτογαλίας και το μόνο στοίχημα που θα ρισκάρω είναι το να σκοράρουν οι Γεωργιανοί.

Σκληρό ματς και κάρτες: Τσεχία-Τουρκία

Οι Τούρκοι βολεύονται μια χαρά με το Χ, ενώ οι Τσέχοι χρειάζονται μόνο νίκη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν πείθει με τις έως τώρα εμφανίσεις της και ειδικά οι Τσέχοι έπρεπε να είχαν κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική τη Γεωργία. Δεν τα κατάφεραν όμως αποδεικνύοντας ότι οι παλιές ένδοξες στιγμές του παρελθόντος θα αργήσουν αρκετά να ξαναεμφανιστούν.

Αναμένω ένα σκληρό παιχνίδι εκ μέρους των δύο αντιπάλων, όπου ο διαιτητής θα χρειαστεί τη βοήθεια των καρτών του για να το βάλει σε τάξη. Πρώτη επιλογή θα είναι το over στις κάρτες και δεύτερη τα περισσότερα τέρματα στο δεύτερο 45λεπτο.

Έχω την αίσθηση ότι αυτό το ματς θα είναι το πιο ενδιαφέρον της αποψινής βραδιάς.

Προγνωστικά EURO 2024:

 *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές