Σε μία κίνηση καινοτομίας και αναβάθμισης του διαγωνισμού, η Eurovision ανακοίνωσε πως αλλάζει φέτος η διαδικασία ψηφοφορίας στον τελικό.

Με στόχο να αναβαθμίσει περισσότερο το προϊόν της και να προσελκύσει περισσότερο κοινό, η EBU ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας στον τελικό της Eurovision 2024.

Μέχρι και πέρυσι, η ψηφοφορία άνοιγε για 15 λεπτά με την ολοκλήρωση της τελευταίας συμμετοχής και ψήφιζαν μόνο οι χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Φέτος, όμως, τα πράγματα αλλάζουν.

Eurovision 2024 -Το νέο σύστημα ψηφοφορίας στον τελικό

Στις 11 Μαΐου, λοιπόν, η ψηφοφορία θα ανοίξει από την πρώτη κιόλας εμφάνιση στον τελικό - της Σουηδίας δηλαδή που θα βγει πρώτη κατά σειρά - και θα ολοκληρωθεί 25 λεπτά μετά και την ολοκλήρωση του τελευταίου τραγουδιού. Συνεπώς, το κοινό θα μπορεί να στηρίζει τις αγαπημένες του εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των live.

Επιπλέον, τηλεθεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ (Rest of the World) θα έχουν πλέον δικαίωμα να ψηφίσουν και μάλιστα γι' αυτές η διαδικασία θα ανοίξει και ένα 24ωρο πριν από κάθε show (σε ημιτελικούς και τελικό δηλαδή). Συνεπώς, οι ανατροπές που θα δούμε, μπορεί να είναι πολλές!

Όσο για τους ημιτελικούς, η διαδικασία παραμένει ίδια. Δηλαδή, οι συμμετέχουσες χώρες θα ψηφίσουν με την ολοκλήρωση των τελευταίων τραγουδιών και θα έχουν περιθώριο 15 λεπτά.

Σκοπός της αλλαγής είναι τόσο να συμπυκνωθεί το show, όσο και να εξαλειφθεί κάθε υπόνοια καχυποψίας γύρω από την ανάδειξη του νικητή.

Eurovision 2024 - Πως επηρεάζονται οι αποδόσεις* για τον νικητή

Η αλλαγή αυτή στην ψηφοφορία δεν φαίνεται να… άγγιξε τόσο τις αποδόσεις, αφού η Κροατία με τον Baby Lasagna και το “Rim Tim Tagi Dim”συνεχίζουν να είναι το φαβορί!

Κέρδισαν έδαφος, ωστόσο, η Ελβετία και η Ιταλία. Η Ολλανδία είναι σταθερά εντός πεντάδας, όπως και η Ουκρανία. Η Ελλάδα ανέβηκε επίσης και μπήκε στη δεκάδα.

Αναλυτικά:

 1. Κροατία 3.25
 2. Ελβετία 3.70
 3. Ιταλία 4.50
 4. Ολλανδία 6.45
 5. Ουκρανία 6.45
 6. Ελλάδα 7.00
 7. Βέλγιο 8.75
 8. Γαλλία 12.00
 9. Σουηδία 28.00
 10. Ισραήλ 28.00

Special Bet - We are Greeks!

Στο Pamestoixima.gr βρίσκεις επιπλέον ένα ειδικό... ευρωπαϊκό στοίχημα με άρωμα Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, παίζεις το combo bet:

 • Ελληνική Ομάδα στον Τελικό του Conference League
 • Ελληνική Ομάδα στον Τελικό της EuroLeague
 • Ελλάδα να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του Τελικού της Eurovision

σε απόδοση 50.00* 

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.