Οι μέρες πέρασαν, τα φιλικά τελείωσαν, έφτασε η ώρα για επίσημη δράση.

Ξεκινούν τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά για τα ισάριθμα εισιτήρια, που οδηγούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Στη διαδικασία συμμετέχει και η Ελλάδα, η οποία μάλιστα φιλοξενεί στο ΣΕΦ το ένα από τα τέσσερα αυτά τουρνουά. Την πρώτη μέρα των αγώνων το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν παίζει. Παίζουν οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου μας και πιο συγκεκριμένα η Αίγυπτος με τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Φαβορί η Δομινικανή Δημοκρατία

Σε κάθε όμιλο μετέχουν τρεις ομάδες και στην τελική φάση του προολυμπιακού προκρίνονται οι δύο. Η λογική λέει ότι ο νικητής του Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία θα πάρει το ένα εισιτήριο για την τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά. Το άλλο ελπίζουμε, θέλουμε και είναι το λογικό να το πάρει η Ελλάδα.

Στο Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία η δεύτερη έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί στο παρκέ. Η Αίγυπτος έχει 2-3 παίκτες καλής ποιότητας, η αντίπαλός της αρκετά περισσότερους. Βλέπουμε, λοιπόν, νίκη των Δομινικάνων και αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει από ένα ματς, που δεν θα βγάλει μεγάλο σκορ.

Μεγάλη μάχη στο Σλοβενία-Κροατία

Το πολύ καλό, όμως, παιχνίδι της Τρίτης στο ΣΕΦ δεν είναι το Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία. Αλλά αυτό, που αφορά στον άλλο όμιλο: Σλοβενία εναντίον Κροατίας και όποιος αντέξει. Πρόκειται για δύο ομάδες με παικταράδες, που όπως και η Εθνική θέλουν το εισιτήριο που οδηγεί στο Παρίσι.

Η Σλοβενία είναι περίπου η γνωστή με τον Λούκα Ντόντσιτς να δεσπόζει. Και λέμε περίπου η γνωστή, καθώς ως νατουραλιζέ δεν έχει πλέον τον Μάικ Τόμπι, αλλά τον διαρκώς ανερχόμενο Τζος Νίμπο.

Η Κροατία από την άλλη έχει πιο πολλούς αστέρες και πώς όχι άλλωστε όταν μιλάμε για Χεζόνια, Ζούμπατς, Σάριτς, ενώ και ο Τζαλίν Σμιθ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Τον όμιλο αυτόν συμπληρώνει η Νέα Ζηλανδία, που πιο πολύ διακοσμητικό ρόλο έχει. Θα είναι τεράστια έκπληξη δηλαδή αν δεν περάσουν η Κροατία με τη Σλοβενία.

Το μεταξύ τους παιχνίδι θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Θα πέσουν κορμιά και η λογική λέει ότι θα έχουμε ένα ματς που θα κριθεί στα 2-3 σουτ.

Προγνωστικά Μπάσκετ:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.