Η Εθνική σε λίγες ώρες μπαίνει στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Και μπαίνει με όχι τόσο εύκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει την επικίνδυνη Δομινικανή Δημοκρατία. Η επίσημη αγαπημένη είναι από τα γκράντε φαβορί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Παρισίου μαζί με την Κροατία και τη Σλοβενία.

Η Δομινικανή Δημοκρατία θα προσπαθήσει κατ’ αρχάς να περάσει στη δεύτερη φάση του προολυμπιακού τουρνουά και από κει και πέρα θα επιζητήσει ό,τι καλύτερο προκύψει.

Πιο δυνατή φανέλα η Ελλάδα

Η Εθνική προετοιμάστηκε πολύ καλά στις λίγες μέρες που είχε μπροστά της και είναι έτοιμη να παλέψει για να πάρει το εισιτήριο για τη Γαλλία. Κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία δεν μπορεί να κερδίσει με τη φανέλα!  Αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρει.

Οι Δομινικανοί δεν έχουν ούτε τον Καρλ Άντονι Τάουνς, ούτε τον Αλ Χόρφορντ. Έχουν, όμως, τον πολύ καλό Κρις Ντουάρτε του ΝΒΑ, έχουν ακόμη ορισμένους καλούς παίκτες και γενικώς χρειάζονται προσοχή.

Η Εθνική σαφώς είναι καλύτερη, έχει εκτός των άλλων πιο δυνατή φανέλα και την ίδια ώρα παίζει στην έδρα της και η συμπαράσταση του κόσμου αναμένεται να τη βοηθήσει για να πετύχει τον στόχο της.

Οι διεθνείς μας έδωσαν τρία φιλικά και κέρδισαν και τις τρεις φορές. Τα κατάφεραν εύκολα με Μαυροβούνιο και Μπαχάμες, τα κατάφεραν πιο δύσκολα απέναντι στην Πολωνία.

Σήμερα, λοιπόν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του βλέπουμε να επικρατούν των αντιπάλων τους. Εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να γίνει το πρώτο βήμα, στον δρόμο για την πρόκριση στο Παρίσι. Παράλληλα βλέπουμε ένα ματς, όπου το σκορ θα πάει ψηλά με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο επιθετικό κομμάτι.

Φαβορί οι Κροάτες

Στο άλλο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που γίνεται σήμερα, η Κροατία αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία. Η τελευταία δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο. Είναι πολύ μαχητική ομάδα και αυτό είναι το όπλο της.

Παλιά είχε ποιότητα, είχε μάλιστα και παίκτες στο ΝΒΑ. Εδώ και χρόνια, όμως, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Η Κροατία από την πλευρά της ξεχειλίζει από σταρ και πώς όχι άλλωστε όταν μιλάμε για Χεζόνια, Ζούμπατς και Σάριτς. Μένει να αποδείξει πλέον ότι μπορεί να κάνει και το κάτι παραπάνω.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πάντως, εύκολα ή δύσκολα θεωρούμε ότι θα τα καταφέρει.

Προγνωστικά Μπάσκετ:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.