Σήμερα, κρίνονται τα τελευταία εισιτήρια για το EURO 2024.

Τα βλέμματα, προφανώς, πέφτουν στην Τιφλίδα και στο Γεωργία–Ελλάδα. Το σημαντικότερο παιχνίδι των τελευταίων χρόνων για την εθνική μας!

Με ψυχολογία στο φουλ

Από τη μία, οι Γεωργιανοί έχουν υπέρ τους την έδρα. Από την άλλη, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ πήγαν στην Τιφλίδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και είναι δίκαια το φαβορί από τους μπουκ, έστω και οριακό φαβορί!

Προφανώς, και τίποτα δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Ο βαθμός δυσκολίας, είναι πιο πολύ πιο ψηλός, σε σύγκριση με τον αγώνα με  το Καζακστάν, εκεί που το γρήγορο γκολ του Μπακασέτα καθάρισε νωρίς το ματς. Απέναντί μας, θα βρούμε μια σαφώς ποιοτικότερη Γεωργία, η οποία μάλιστα έχει στη σύνθεσή της τον Κβαρατσχέλια. Τον παικταρά της Νάπολι, ο οποίος στη μέρα του μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να μας αποκλείσει. Σίγουρα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καλό σύνολο, με έναν καλό προπονητή, τον Σανιόλ. Αλλά, στα μάτια μου η Γεωργία απέχει πολύ σε ποιότητα, σε σύγκριση με τη δική μας εθνική, ακόμη, και με τον Κβαρατσχέλια στη σύνθεσή της.

Ο πολύ φορμαρισμένος Ιωαννίδης, αλλά και οι εξτρέμ μας θα βρουν απέναντί τους βαριά κορμιά και μπορούν να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε καλύτερο σύνολο, οι παίκτες το θέλουν πολύ και θεωρώ πως θα επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Το διπλό της εθνικής Ελλάδας, είναι σε απόδοση 2.39*.

Μεγαλύτερη στήριξη

Σε ουδέτερο παίζει το Ουκρανία-Ισλανδία, αλλά οι Ουκρανοί έχουν συνηθίσει, πλέον, να παίζουν μακριά από την πατρίδα τους. Με γκολ στο 85’ και στο 88’ η ομάδα του Ρεμπρόφ πέτυχε επική ανατροπή κόντρα στη Βοσνία και πέρασε με 2-1 στον τελικό.

Με φουλ ψυχολογία περιμένει την Ισλανδία, που με τη σειρά της πήρε με 4-1 το Ισραήλ. Πολύ πιο δύσκολα, βέβαια, απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Είναι φυσιολογικό, να υπάρχει μια μεγαλύτερη στήριξη απ’ όλους στην Ουκρανία με τα όσα περνά το τελευταίο διάστημα. Σαφώς, υπερέχει σε ποιότητα, σε σύγκριση με τους Ισλανδούς. H πιεσμένη απόδοση στο 1.48* του άσου, βέβαια, είναι χαμηλή για ένα τέτοιο ματς, αλλά in vivo, δεν θα μπορούσε και περισσότερο. 

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.