Μία θα είναι η επιλογή μου από το πρόγραμμα της Κυριακής και έρχεται από την Πριμέρα Α της Χιλής.

Θα ταξιδέψουμε στον βορρά της Χιλής και ειδικότερα στην Καλάμα για την αναμέτρηση της Κομπρελόα με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (01/04, 00:00).

Καταρχάς έχουμε υψόμετρο. Το Σόρος ντελ Ντεσιέρτο, η έδρα της νεοφώτιστης Κομπρελόα, εδρεύει στα 2.260 μέτρα. Αν μη τι άλλο, πρέπει κανείς να λάβει υπ' όψη το υψόμετρο. Η ταχύτητα της μπάλας αλλάζει στα σουτ, ενώ οι παίκτες, που δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε τέτοιες συνθήκες, χάνουν την ανάσα τους. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για τον οποίο πολλές ομάδες που εδρεύουν σε υψόμετρο, έχουν και έδρες φρούρια.

Το υψόμετρο δεν παίζει μπάλα

Βέβαια, το υψόμετρο από μόνο του δεν είναι πανάκεια. Έχουμε δει και χειρότερα υψόμετρα να μην αποτελούν φόβητρο γιατί πάντα, το βασικό και κύριο θέμα είναι αν η ομάδα που έχει έδρα εκεί, είναι και καλή ομάδα. Πάνω από όλα είναι το ποδόσφαιρο. Το υψόμετρο από μόνο του δεν κάνει την διαφορά ή δεν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Έχει καλή ομάδα η Κομπρελόα φέτος; Δεν ξέρουμε ακόμη είναι η απάντηση. Ακόμη ψάχνει να βρει ρυθμό και βηματισμό. Έπειτα από εννιά σκληρά πέτρινα χρόνια στην Πριμέρα Β της Χιλής, επανήλθε φέτος και παλεύει να βρει την περπατησιά της. Τουλάχιστον, πριν την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, έκανε δύο μαζεμένες νίκες.

Πήρε, με ωραία τακτική προσέγγιση, με 0-2 εκτός έδρας την μετριότατη φέτος Ουνιόν Λα Καλέρα και χωρίς να το αξίζει ιδιαίτερα με 1-0 την Ουνιόν Εσπανιόλα που και αυτή αναζητά την ταυτότητά της. Οπότε, δεν θα έλεγα ότι η Κομπρελόα του τεχνικού Εμιλιάνο Αστόργα είναι σε θέση να μπαίνει σε ρόλο φαβορί κόντρα στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Ακολούθως πάμε να τσεκάρουμε την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. Νέος αέρας φέτος για τους Ασούλες με τον Γκουστάβο Άλβαρες στον πάγκο και αυτό είναι εμφανές από τις εμφανίσεις αλλά και τα αποτελέσματα. Αήττητη ακόμη η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε και θα ήταν ακόμη στην κορυφή αν δεν ήταν άτυχη στο πρόσφατο 2-2 με την Κομπρεσάλ.

Μου αρέσει η ενέργεια, αλλά και το πάθος που καταθέτει στον αγωνιστικό χώρο κάθε αγωνιστική. Χωρίς διεθνείς υποχρεώσεις, γνωρίζει άριστα ότι είναι ευκαιρία φέτος, τουλάχιστον, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όπως επίσης να επανέλθει στην διεθνή σκηνή, καθώς εκεί είναι και η φυσική θέση της.

Δίχως ήττα από το 2008 στην Καλάμα

Αρχικά, δεν νομίζω ότι θα χάσει η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε στο υψόμετρο. Μίνιμουμ μπορεί την ισοπαλία για αυτό και θα πάω με το 2 DNB σε απόδοση 2.05 στο Pamestoixima.gr. Έσπασε την παράδοση εκτός έδρας (1-0) με την Κόλο Κόλο,καθώς δεν κέρδιζε στο Μονουμεντάλ για πάνω από 20 χρόνια. Αμέσως μετά έσπασε την εντός έδρας κακή παράδοση με την Ο' Χίγκινς (1-0), την οποία δεν κέρδιζε από το 2017 ως γηπεδούχος!

Τώρα είναι η ώρα να διατηρήσει μία παράδοση που λέει ότι δεν χάνει στο υψόμετρο της Καλάμα από το 2008 και έπειτα σε δέκα αναμετρήσεις με επιμέρους ρεκόρ 8-2-0. Κατά την άποψή μου οι παραδόσεις είναι για να μένουν και σπάνε όταν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο. Η συγκεκριμένη παράδοση δεν έσπασε όταν η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε είχε τα μαύρα χάλια της. Δεν πιστεύω ότι θα σπάσει τώρα που έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικά Χιλής - Προτάσεις:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.