Δύο θα είναι και οι επιλογές μου από το πρόγραμμα της Κυριακής στην Βραζιλία. Πάλι, μία από την βραζιλιάνικη Serie Α και μία από την βραζιλιάνικη Serie Β.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Στην τσίτα οι Βασκαΐνος

Αρχικά από την βραζιλιάνικη Serie Α όπου θα πάω με το ασιατικό 1 0.0 ΑΗ σε απόδοση 1.72* στο Pamestoixima.gr από την αναμέτρηση της Βάσκο ντα Γκάμα με την Κρουζέιρο. Τελικός είναι αυτός για την Βάσκο. Μπορεί να είναι προβληματική στην φόρμα της εδώ και καιρό αλλά δεν έχει περιθώρια για απώλειες.

Το πρώτο του Πορτογάλου τεχνικού Άλβαρο Πασέκο στο Σάο Ζανουάριο. Ο νεοφερμένος κόουτς είχε ένα καταστροφικό ντεμπούτο όπου έχασε 1-6 (!) από την Φλαμένγκο στο ντέρμπι και την Πέμπτη η Βάσκο ντα Γκάμα έχασε 2-0 από την Παλμέιρας. Δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημά του είχε ο πρώην τεχνικός της Βιτόρια Γκιμαράες και είμαι σίγουρος ότι θα τσιτώσει την ομάδα για να αντιδράσει. Δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση μετά το 1-6 από την Φλαμένγκο.

Τουλάχιστον έβγαλε τσαγανό η Βάσκο στην ήττα 2-0 από την Παλμέιρας. Το παιχνίδι με την Κρουζέιρο είναι περισσότερο στα μέτρα της και θα το παλέψει με καλύτερες αξιώσεις.

Μία Κρουζέιρο που κέρδισε μεν 2-1 την Κουιαμπά εντός έδρας αλλά το εκτός έδρας της δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Φέρνει πολλές ισοπαλίες, κάτι που φαίνεται και από το ρεκόρ 3-5-2 που έχει στα δέκα πιο πρόσφατα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε.

Παιχνίδι με μπόλικο Χ μέσα, ωστόσο θα πάω με την κάλυψη του 1 0.0 ΑΗ προς την Βάσκο καθώς πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να ξεμπλοκάρει. Το κίνητρό της αντίδρασης είναι έντονο και θα συνεχίσει έτσι όσο είναι φρέσκος στον πάγκο του ο Πασέκο.

Πρώτη Μπρούνο Ματίας στην Κοριτίμπα

Ακολούθως πάω στην βραζιλιάνικη Serie Β για το ασιατικό 2 +0.5 ΑΗ σε απόδοση 1.82* από την αναμέτρηση της Γκοϊάς με την Κοριτίμπα. Δύσκολη κόντρα είναι αυτή. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο γιατί η Γκοϊάς είναι πάρα πολύ δυνατή στο γήπεδό της. Ωστόσο στον πάγκο της Κοριτίμπα έχουμε ντεμπούτο Μπρούνο Ματίας.

Η διοίκηση κατέληξε στον πρώην υπηρεσιακό προπονητή της Μποταφόγκο για να ηγηθεί της ομάδας στο υπόλοιπο της χρονιάς. Πείστηκαν από τα όσα έδειξε φέτος στο διάστημα που διαχειρίστηκε την Μποταφόγκο σε περίοδο κρίσης ενώ έχει εμπειρία και παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια καθώς ήταν βοηθός προπονητή σε μεγάλους πάγκους.

Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία του ως πρώτος τεχνικός και πιστεύω ότι θέλει να ξεκινήσει με θετικό τρόπο. Άλλωστε πάντα ο ερχομός ενός νέου προπονητή, ανανεώνει το κίνητρο και το ηθικό των ποδοσφαιριστών.

Δεν έχω να γράψω κάτι αρνητικό για την Γκοϊάς. Είναι καλή ομάδα, πιο μπροστά σαν σύνολο από την Κοριτίμπα και δυνατή στο γήπεδό της. Παρόλα αυτά, επειδή είναι ένα παιχνίδι με άρωμα Μπραζιλεϊράο και έχουν τον ίδιο στόχο της ανόδου, νομίζω θα είναι οριακό. Σε αυτή την οριακή συνθήκη παιχνιδιού θα πάω με το να μην χάσει η φιλοξενούμενη στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της.

Προγνωστικά Βραζιλίας:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.