Οι καινοτόμες πρακτικές του ΟΠΑΠ στο Υπεύθυνο Παιχνίδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του και όπως αναφέρει και η Chief Legal, Regulatory & Compliance Officer, Νάνσυ Βέρρα, «το παιχνίδι είναι ωραίο, μόνο όταν είναι υπεύθυνο».

Γι' αυτό, και δεν αποτελεί σύμπτωση ότι ο ΟΠΑΠ έχει αποσπάσει κορυφαίες, διεθνείς διακρίσεις, αλλά και βραβεία καινοτομίας, για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

«Το Υπεύθυνο Παιχνίδι διαχρονικά βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΟΠΑΠ. Ως η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους παίκτες μας, προστατεύουμε τους ανήλικους κι εκπαιδεύουμε το κοινό, σχετικά με τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχουμε επιβραβευτεί με τις κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις του κλάδου των τυχερών παιγνίων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λοταριών έχει πιστοποιήσει με το ανώτατο επίπεδο τις εταιρείες του Ομίλου ΟΠΑΠ, ενώ έχουμε λάβει και το Πιστοποιητικό εναρμόνισης με τα πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λοταριών.

Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη, που αξιοποίησε την επικοινωνία μέσω του Affiliate Marketing, για να προωθήσει στοχευμένα τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Γι' αυτό, διακριθήκαμε και στα EGR Marketing & Innovation Awards με το βραβείο Innovation in Responsible Gambling.

Μία ακόμα καινοτομία μας, είναι η αξιοποίηση αλγορύθμων τεχνητής νοημοσύνης στο online περιβάλλον, που αναγνωρίζουμε εκ των προταίρων μοτίβα υπέρμετρης ανασχόλησης με τα τυχερά παίγνια. Για τη συγκεκριμένη καινοτομία, ο ΟΠΑΠ έλαβε την πέμπτη θέση στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό επιβράβευσης European Lotteries Innovation Awards 2022.

Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2021 υλοποιούμε τη δράση RG Ambassador, για την εκπαίδευση των συνεργατών μας στα καταστήματα ΟΠΑΠ & Play, ώστε να αναγνωρίζουν τα σημάδια της προβληματικής παικτικής συμπεριφοράς και να μπορούν να επέμβουν, αν χρειαστεί.

Γιατί, το παιχνίδι είναι ωραίο, μόνο όταν είναι υπεύθυνο».

Το παιχνίδι είναι ωραίο, μόνο όταν είναι υπεύθυνο