Μερικές φορές απορώ με κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Όταν κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, κανείς από τους «τρεις μεγάλους» δεν συνεχάρησαν τον αντίπαλο τους για τον τίτλο. Συνεχάρη κανείς τον Παναθηναϊκό AKTOR που είναι πρωταθλητής Ευρώπης;

Άραγε, αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο, θα πρωτοτυπήσει κάποια αντίπαλη ομάδα, αναγνωρίζοντας το πολύ μεγάλο αυτό επίτευγμα; Όπως και να ‘χει, ως έθνος έχουμε μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, κάτι το οποίο θα είναι πραγματικά «μαγικό» και θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε θέμα πρεστίζ, αλλά και σε αθλητικό επίπεδο για την χώρα μας. 

Τα πειράγματα στο ξενοδοχείο

Στο Χίλτον Βερολίνου, εκεί όπου διέμενε η αποστολή του Παναθηναϊκού μετά τον τελικό της Κυριακής, επικρατούσε ένας χαμός. Αστυνομία «φυλούσε» την περίμετρο του ξενοδοχείου, ενώ δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε όσους δεν έμεναν εκεί ή δεν είχαν σχέση με κάποια από τις τέσσερις ομάδες. Θύμα των αυστηρών μέτρων (εδώ γελάμε) ήταν ο CEO της EuroLeague, Παούλιους Μοτεγιούνας, καθώς δεν του επετράπη η είσοδος στο ξενοδοχείο σε πρώτο χρόνο.

Αφού ενημερώθηκαν οι άνθρωποι της ασφάλειας πως είναι ο CEO της διοργάνωσης, το θέμα λύθηκε, με τον Μάριους Γκριγκόνις να παθαίνει… ακριβώς το ίδιο! Τον «έσωσε» ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, βέβαια, που ήταν μαζί του και έπεισε τους «σεκιουριτάδες» πως ο «Γκρίγκο» είναι μπασκετμπολίστας και μάλιστα πρωταθλητής Ευρώπης.

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ταλαιπωρήθηκα αρκετά από την κίνηση, καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο να αποθεώσουν την ομάδα τους. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν σύλλογο που κατέκτησε 6 τίτλους σε 16 χρόνια και περίμενε αγωνιωδώς ένα τέτοιο ξέσπασμα. Την παράσταση έκλεψε ο Ματίας Λεσόρ, που φαίνεται να χάρηκε αυτό τον τίτλο με την ψυχή του, μετά την αμφισβήτηση που δέχτηκε.

Η επόμενη μέρα

Με τον τελευταίο μεγάλο τίτλο της σεζόν να είναι το μόνο πράγμα που διακυβεύεται ακόμα (πρωτάθλημα), οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει δειλά-δειλά τον σχεδιασμό τους για την νέα σεζόν, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον Κίναν Έβανς, ο οποίος υπέγραψε προσύμφωνο μερικούς μήνες πριν τον τραυματισμό του, που όπως φαίνεται είναι σοβαρός.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός που έχει γίνει πόλος έλξης για τους μπασκετμπολίστες πρώτης κλάσης, πλέον καλείται να διαχειριστεί μια ειδική κατάσταση και με έξυπνες προσθαφαιρέσεις να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του.

Ευχή όλων είναι να δούμε μια ανταγωνιστική σειρά τελικών ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, με όσο το δυνατόν λιγότερα παρατράγουδα.