Το «πριν» και το «μετά» στο ποδόσφαιρο. Για τη Γεωργία, το «τώρα» ανάμεσα στο πριν και το μετά είναι το 2024. Είναι η χρονιά της ιστορικής πρώτης πρόκρισης σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Είναι το πρώτο γκολ σε μεγάλη διοργάνωση, που πέρασε στην ιστορία ως αυτό με την Τουρκία και σκόρερ τον Μικαουτάντζε, που είναι μέχρι στιγμής και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Είναι η χρονιά της πρώτης νίκης σε μεγάλη διοργάνωση και κόντρα στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Γεωργιανοί παρουσιάζονταν πριν το τουρνουά ως μια ομάδα που βασιζόταν εξ’ ολοκλήρου στον super star της Νάπολι, Κβίτσα Κβαρατσχέλια.

Κι όμως, το σύνολο που παρουσίασε ο Βίλι Σανιόλ ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μόνον αυτό. Μια ομάδα με αρχές, μια ομάδα με συγκεκριμένη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, μια ομάδα που ξέρει τι θέλει από το παιχνίδι.

Αντίπαλός της τώρα, με βάση τα όσα έχουμε δει στο ευρωπαϊκό, είναι η πιο πειστική ομάδα της διοργάνωσης. Η μεγαλύτερη σύγχρονη δύναμη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, Ισπανία. Χωρίς την μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αυτή η γενιά ποδοσφαιριστών με αρχηγό τον Άλβαρο Μοράτα θέλει όσο τίποτα να συνδεθεί με την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου.

EURO 2024 | Ισπανία - Ιταλία | Highlights Αγώνα -2η Αγωνιστική | 20/6/2024 | ΕΡΤ

Η νίκη των Γεωργιανών επί των Πορτογάλων απέδειξε για ακόμη μια φορά πως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα ενός αγώνα πριν αυτό συμβεί.

Η θεωρητική διαφορά των ομάδων είναι μεγάλη.

Αλλά τίποτα δεν γίνεται να εκτιμηθεί με ασφάλεια πριν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Σέντρα στην Κολωνία το βράδυ της Κυριακής με 43.000 θεατές να παρακολουθούν από κοντά τον αγώνα και εκαντοντάδες επιλογές στο Pamestoixima.gr.