Η έδρα της Τορίνο, δεν είναι ποτέ εύκολη. Ιδίως τη φετινή χρονιά που έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές.

Ως ντέρμπι γενικότερα, ορίζεται η μεγάλη τοπική μάχη ανάμεσα σε δύο μεγάλους αντιπάλους. Ουδείς την προσδιορίζει ως προς το επίπεδο του ανταγωνισμού των δύο ομάδων, αλλά συνηθίζεται όταν μιλάμε για ντέρμπι να έχουμε και υψηλό ανταγωνισμό, ή τουλάχιστον συλλόγους που πάνω κάτω βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Το «Derby della Mole», αναμφίβολα δεν μπαίνει στην κατηγορία δύο ισοδύναμων ομάδων που μάχονται για τους ίδιους στόχους. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Αλλά για έναν αγώνα που έχει διεξαχθεί 209 φορές στην ιστορία και περιλαμβάνει δύο ομάδες από την ίδια πόλη, το πάθος, η θέληση για τη νίκη, οι ιστορικές μονομαχίες και οι μοναδικές προσωπικότητες συνθέτουν ένα ψηφιδωτό αναμνήσεων, τυλιγμένο με αίγλη, πόνο, ιστορία και τίτλους.

Η έδρα της Τορίνο, δεν είναι ποτέ εύκολη. Ιδίως τη φετινή χρονιά που έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές. Ωστόσο, η τελευταία της νίκη επί της Γιουβέντους σε αγώνα πρωταθλήματος ήρθε συμπωματικά πάλι μήνα Απρίλη, το 2015. Σκόρερ της τότε νίκης, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Έκτοτε, εντός και εκτός έδρας η «Μεγάλη Κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου παραμένει αήττητη κόντρα στην αντίπαλο της.

Η Γιουβέντους τη φετινή χρονιά διεκδίκησε μέχρι ενός σημείου τον τίτλο του πρωταθλήματος, ωστόσο η ήττα από την Ίντερ στις αρχές του 2024 σταμάτησε την όποια κουβέντα για επιστροφή στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Στα τελευταία 5 της παιχνίδια έχει μόλις μια νίκη και βρίσκεται στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Τορίνο ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από την Έμπολι και φιλοδοξεί να βάλει δύσκολα στην Γιούβε.

Ποιος θα πάρει τη νίκη γοήτρου και ουσίας;