Τα δύο παιχνίδια των προημιτελικών, το Ισπανία-Γερμανία και το Πορτογαλία-Γαλλία εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα είχαμε περιγράψει από αυτήν εδώ τη στήλη πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων.

Διεξήχθησαν, δηλαδή, δύο πολύ κλειστά παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα και που κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό της παράτασης το ένα και στα πέναλτι το άλλο.

Κάτι παρεμφερές ψυχανεμίζομαι ότι θα έχουμε και απόψε.

Τα… κλασικά Ισπανία-Γαλλία

Ο Χοσέ θα φοβάται τον… Φρανσουά και ο Φρανσουά τον Χοσέ! Ειδικά οι Γάλλοι μέχρι τώρα έχουν δείξει ακριβώς το ίδιο αγωνιστικό προφίλ σε όλα τους τα παιχνίδια. Πρώτος τους στόχος είναι το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα, αν βρεθεί κανένας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έχει καλώς. Αλλιώς υπάρχουν και οι παρατάσεις

Θυμίζω ότι σε πέντε ματς που έχουν δώσει οι Γάλλοι έως τώρα, έχουν σημειώσει μόλις τέσσερα τέρματα!

Οι Ισπανοί από την άλλη μεριά, προσπαθούν να παίξουν λίγο πιο επιθετικά, αλλά και πάλι δεν τους βλέπω διατεθειμένους να ρισκάρουν ιδιαίτερα. Το αποψινό ματς είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο και θεωρώ ότι και αυτοί θα έχουν ως πρώτο μέλημα να μην δεχθούν τέρμα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τα… κλασικά: Χ ημίχρονο και ίσως για μία ακόμη φορά, Χ τελικό, παρατάσεις κ.λπ.

Θεωρητικά πάντα, η Ισπανία είναι λίγο καλύτερη, αλλά πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχουν παρασάγγας. Θα κινηθώ, λοιπόν, στην πεπατημένη με το καθιερωμένο Χ ημιχρόνου και μάλλον οδεύω στο να ρισκάρω στο Χ τελικό.

Προγνωστικά EURO 2024 - Προτάσεις:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.