Το τέλος της 1ης φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μας έδωσε και τα πρώτα συμπεράσματα για αυτό.

Αρχικά, σε επίπεδο θεάματος, που η αλήθεια είναι πως δεν παρακολουθούμε και την πιο εντυπωσιακή διοργάνωση. Ομάδες μεγάλα φαβορί, όπως η Αγγλία και η Γαλλία, δυσκολεύονται μέχρι και να σκοράρουν.

Ισως φταίει το ίδιο το σύστημα της διοργάνωσης, που με την ασφάλεια των 16 προκρίσεων σε σύνολο 24 ομάδων αφήνει περιθώρια χαλαρότητας. Μπορεί και το σημείο της σεζόν, που φέρνει «ξεζουμισμένους» πολλούς ποδοσφαιριστές. Ειδικά αν συγκρίνουμε τα παιχνίδια που είχαμε παρακολουθήσει μήνα Νοέμβριο στο τελευταίο Mundial.

Πηγαίνοντας προς τα νοκ άουτ, οι πρωτιές της Αυστρίας και της Ρουμανίας έφεραν τα πάνω κάτω. Οι δύο ομάδες που άρεσαν περισσότερο στη φάση των ομίλων, η Ισπανία και η Γερμανία διασταυρώνονται στην 8αδα (αν προκριθούν κόντρα σε Γεωργία και Δανία) και για να φτάσει μια εκ των δύο στον τελικό είναι πιθανό να πέσει και πάνω σε μια εκ των Πορτογαλία, Γαλλία, Βέλγιο στον ημιτελικό. Ένα μονοπάτι θανάτου, με πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Ετσι εξηγείται πως η Αγγλία παραμένει το νούμερο ένα φαβορί στη μακροχρόνια αγορά κατάκτησης. Το εμπόδιο της Σλοβακίας είναι από τα χαμηλότερα που θα μπορούσαν να της τύχουν, ενώ ακολουθεί μια εκ των Ελβετία-Ιταλία. Με την πρώτη να μην είναι φόβητρο και τη δεύτερη να μην τρομάζει φέτος.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ολλανδούς, που τα έφερε έτσι η τύχη και παρά την ήττα από την Αυστρία, έπεσαν πάνω στη Ρουμανία. Σαφώς αντίπαλος στα μέτρα τους, με πιθανό σταύρωμα με Αυστρία-Τουρκία στους «8».

Κοιτώντας τον πίνακα των σκόρερ του τουρνουά, μόνο ο Μικαουτάτζε έχει 3, με τη Γεωργία όμως να έχει λίγες πιθανότητες να περάσει από την Ισπανία. Ακολουθούν με δύο γκολ ο Σλοβάκος Σράντζ, που επίσης δύσκολα θα προχωρήσει πολύ ακόμη, ο Φούλκρουγκ που είναι αναπληρωματικός στη Γερμανία και οι Μουσιάλα και Χάπκο.

Αναλύοντας πιο πάνω τα μονοπάτια της Γερμανίας και της Ολλανδίας από εδώ και πέρα, οι Ολλανδοί έχουν μπροστά τους αντιπάλους που μπορούν να σκοράρουν ευκολότερα και περισσότερο. Ετσι το 12.00* που πληρώνει ο Χάκπο για πρώτος σκόρερ του τουρνουά, είναι σχετικά υψηλή απόδοση με βάση τα διαμορφούμενα γεγονότα.

Η διοργάνωση των ισοπαλιών

Από εκεί και πέρα, στο τουρνουά έχουμε δει πάρα πολλές ισοπαλίες. Και ίσως να φταίει και η εποχή με τους κουρασμένους ποδοσφαιριστές που αναφέραμε και στον πρόλογο. Σε απόδοση 2.20* να εμφανιστούν άλλες πέντε τουλάχιστον ισοπαλίες στη νοκ άουτ φάση, σε σύνολο 15 παιχνιδιών.

Τη συγκεκριμένη επιλογή θα τη βρείτε στα μακροχρόνια του EURO 2024 και συγκεκριμένα στα ειδικά, ως «Συνολικοί Αγώνες Διοργάνωσης με Παράταση» με το Over 4,5 σε απόδοση 2.20*.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως έως σήμερα έχουμε δει δύο κόκκινες κάρτες και μπροστά μας ακολουθούν «σκληρά» παιχνίδια που κρίνουν προκρίσεις. Το ενδεχόμενο να εμφανιστούν άλλες δύο αποβολές δεν είναι και τόσο απίθανο. Το Over 3,5 στο «Συνολικές Κόκκινες Κάρτες Διοργάνωσης» σε απόδοση 1.90*.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.