Σήμερα ολοκληρώνονται δύο όμιλοι του Euro, ο τρίτος και ο τέταρτος. Τα ματς ξεκινούν στις 19.00 και τις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Πάμε να ξεκινήσουμε από το τρίτο γκρουπ βλέποντας τα παιχνίδια.

Αγγλία παίξε μπάλα

Οι Άγγλοι μέχρι στιγμής αποτελούν τη μεγάλη απογοήτευση του φετινού Euro, αφού τόσο με τους Δανούς προχθές, όσο και στην πρεμιέρα με τους Σλοβένους, δεν απέδωσαν καθόλου καλά. Η επιθετική τους λειτουργία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ βγάζουν προβλήματα και στον αμυντικό τομέα.

Βέβαια η φανέλα είναι βαριά και πιστεύω ότι σήμερα θα… συμμαζευτούν και θα κερδίσουν τους Σλοβένους διότι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Euro σε περίπτωση που ηττηθούν. Ο άσσος βέβαια από μόνος του δεν λέει τίποτα, οπότε θα προτιμήσω να ρισκάρω στην επίτευξη εντός τέρματος οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του ματς από τον Μπέλινγκχαμ που πληρώνει καλά.

Ποιοτικότεροι οι Δανοί

Στο άλλο ματς έχουμε μια πιο ποιοτική Δανία που έρχεται να αντιπαρατεθεί με μια πιο σκληρή και πιο γρήγορη Σερβία. Οι Σέρβοι μόνο με νίκη προκρίνονται, ενώ οι Δανοί εκτός απροόπτου συμβιβάζονται με το Χ. Δύσκολο ματς για εκτιμήσεις και θα προτιμήσω τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου από οτιδήποτε άλλο.

Χρωστάνε μια καλή εμφάνιση

Οι Πολωνοί μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις όπου υπέστησαν ισάριθμες ήττες έχουν ήδη αποκλειστεί. Δεν ξέρω λοιπόν ποια θα είναι η νοοτροπία και η φιλοσοφίας τους απόψε απέναντι στη Γαλλία. Σίγουρα πάντως θα ήθελαν και θα επεδίωκαν να έφευγαν με ένα θετικό αποτέλεσμα και με ψηλά το κεφάλι από τα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι Γάλλοι από την άλλη μεριά, οφείλουν κάποια στιγμή μια καλή εμφάνιση στα εκατομμύρια των οπαδών τους. Όλοι περιμέναμε ότι θα ήταν μια από τις ομάδες που θα πετύχαιναν εύκολα το γκολ, αλλά μέχρι στιγμής έχουν βάλει μόνο ένα και αυτό με το ζόρι. Ίσως σήμερα έχουμε ένα ξέσπασμα από μεριά τους, διότι εδώ που θα λέμε στην πορεία δεν πρόκειται να βρουν καλύτερη ευκαιρία. Θα πάω λοιπόν στον συνδυασμό του άσσου με το over.

Γκολ γκολ και Over

Έγραφα και προχθές πριν από το ματς με τους Πολωνούς ότι η φετινή Αυστρία μου αρέσει πάρα πολύ με τον τρόπο που αγωνίζεται. Έχει εξαιρετική επιθετική λειτουργία και οι παίκτες της διαθέτουν περίσσεια αυτοπεποίθηση. Τρέχουν και μαρκάρουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιθετικών πρωτοβουλιών στους αντιπάλους τους.

Για μένα πρόκειται για μια από τις θετικές εκπλήξεις του φετινού Euro και πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και από τους Ολλανδούς. Ένα καλό και λογικό στοίχημα θα ήταν ο συνδυασμός του over με το g-g διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο καθαρά επιθετικογενείς ομάδες.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο της ισοπαλίας και ένα τελικό αποτέλεσμα της τάξεως του 2-2 που πληρώνει…

Προγνωστικά EURO 2024:

 *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές