Δεύτερη μέρα της φάσης των 16 του EURO 2024, μπροστά μας έχουμε δύο παιχνίδια που θυμίζουν Γολιάθ Vs Δαυίδ.

Αγγλία-Σλοβακία και Ισπανία-Γεωργία, πάμε να δούμε εάν μπορεί να υπάρξει… Δαυίδ το 2024.

Η τύχη της Αγγλίας

Αρχή από το απογευματινό, το Αγγλία-Σλοβακία. Δεν θέλει μάτι ειδικού προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος το ότι η Αγγλία ως τώρα στο τουρνουά δεν τσουλάει. Σκαλωμένη στο δημιουργικό κομμάτι και με τη γνωστή πίεση που προκύπτει πάντα όταν το πράγμα δεν πάει καλά. Και ιδίως με έναν προπονητή που έχει δεχτεί, δικαιότατα προφανώς, σκληρή κριτική. Πλέον όμως μιλάμε για νοκ-άουτ ματς, do or die, και σε αυτή την περίπτωση η αίσθηση μας είναι πως θα δούμε μια πιο πεισμωμένη Αγγλία.

Πλην τούτου, μέσα στην όλη κάκιστη εικόνα τους, τα λιοντάρια είναι πάρα πολύ τυχερά. Τα όσα έγιναν στη φάση των ομίλων τους έφεραν στο ιδανικό bracket. Δηλαδή στο δεύτερο κομμάτι των διασταυρώσεων, όπου μέχρι τον τελικό δεν μπορούν να βρουν μπροστά τους κάποιο από τα μεγαθήρια του τουρνουά.

Για να καταλάβετε το πόσο τυχεροί είναι οι Άγγλοι, στο συγκεκριμένο bracket -και πριν από την έναρξη των νοκ-άουτ- ήταν οι Ολλανδία και η Ιταλία, που είναι αν μη τι άλλο προβληματικές ομάδες, οι δύο ομάδες που εντυπωσίασαν στους ομίλους (Αυστρία και Ελβετία), αλλά και πάλι δεν θεωρούνται μεγάλα ονόματα και οι Ρουμανία, Τουρκία και Σλοβακία. Και στο άλλο bracket έχουν βρεθεί Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βέλγιο! Τρομερά πράγματα.

Να επανέλθουμε, στο σημερινό ματς. Σαφώς και δεν είναι για πέταμα η Σλοβακία, είναι όμως από εκείνες τις περιπτώσεις που το ειδικό βάρος συγκεκριμένων παικτών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο 1.42* ο άσος, βάσει εικόνας θα ήθελε κάτι ψηλότερο, μπορούμε να το συνδυάσουμε, όμως, με το Under 3,5 και να φτάσει στο 1.92*.

Τα παραμύθια έχουν ένα τέλος

Πολύ ωραίο το μέχρι στιγμής παραμύθι της Γεωργίας. Όμως η συμπαθέστατη αυτή ομάδα έχει την ατυχία να διασταυρωθεί με την καλύτερη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ομάδα του EURO 2024. Η Ισπανία έχει παίξει με διαφορά την καλύτερη μπάλα στο τουρνουά, είναι η πιο σοβαρή ομάδα μέχρι στιγμής, δεν έχει δεχθεί γκολ. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην του άσου, θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων.

Δικαιολογημένα μόλις στο 1.22* η τιμή της νίκης των Ισπανών. Δεν γινόταν να πληρώνει παραπάνω. Βάσει της διαφοράς των δύο ομάδων μπορεί να παιχτεί ο άσος με ασιατικό χάντικαπ -1,5 και να φτάσει στο 1.71*. Να νικήσουν δηλαδή οι Ισπανοί με διαφορά δύο γκολ και πάνω.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.