Αρκετά ανοιχτό παιχνίδι αναμένεται να έχουμε στο παιχνίδι της Ουκρανίας και του Βελγίου, δύο ομάδες που επιθετικά διαθέτουν πλούσιο ταλέντο ωστόσο αμυντικά είναι ο ορισμός της αστάθειας.

Ψάχνει τον καλό- αμυντικό- της εαυτό η Τουρκία που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να επαναλάβει τα ίδια λάθη που έκανε κόντρα στους Πορτογάλους, ζορίζονται στο γκολ οι Τσέχοι που θα στερηθούν όπως όλα δείχνουν τις υπηρεσίες του μοναδικού αξιόλογου φορ που διαθέτουν.

Μόνο νίκη θα ψάξουν οι Ουκρανοί

Ζόρικα τα πράγματα για την ομάδα του Ρεμπρόφ καθώς αντιμετωπίζει το Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου. Οι τυπικά γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να προκριθούν στους «16», σε περίπτωση οποιοδήποτε άλλου αποτελέσματος σε συνδυασμό με την πιθανή ισοπαλία στο παιχνίδι ανάμεσα στη Σλοβακία και την Ρουμανία μένουν εκτός συνέχειας.

Έβγαλαν αντίδραση οι Ουκρανοί κόντρα στην Σλοβακία μετά και την βαριά ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τη Ρουμανία καθώς επικράτησαν με ανατροπή 2-1. Παρόλα αυτά επιβεβαίωσαν πως αμυντικά αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, ειδικά όταν ο αντίπαλος βρει χώρους στην αντεπίθεση και με αντίπαλο το Βέλγιο τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα στα μετόπισθεν.

Η ομάδα του Βελγίου από την άλλη, μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του-ειδικά αμυντικά-ωστόσο η επιθετικά αναμένεται να βρει αρκετούς χώρους απέναντι στους Ουκρανούς, βάσει δεδομένων δεν θα είναι καθόλου περίεργο να δούμε τους Ουκρανούς να έχουν την κατοχή και την ομάδα του Τεντέσκο να έχει έναν πιο παθητικό ρόλο με στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Το επιθετικό ταλέντο των δύο ομάδων είναι δεδομένο, σε συνδυασμό με το κίνητρο των Ουκρανών  και τις δύο αφερέγγυες άμυνες το γκολ-γκολ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες έτσι ώστε να επαληθευτεί.

Ζορίζεται επιθετικά η Τσεχία

Τελικός αποτελεί για την Τσεχία ο αγώνας κόντρα στην Τουρκία καθώς χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί στους «16» του θεσμού, με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τίθεται εκτός διοργάνωσης και δεν προκρίνεται ούτε ως καλύτερη τρίτη.

Η Τσεχία δεν κατάφερε να κερδίσει την κατώτερη- αγωνιστικά- Γεωργία για τη δεύτερη αγωνιστική του 6ου ομίλου μένοντας στο 1-1 όντας αρκετά αναποτελεσματική επιθετικά. Η ομάδα του Χασέκ μπορεί να δημιούργησε πολλές φάσεις ωστόσο φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με το γκολ και σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη απουσία του Πάτρικ Σικ τα πράγματα αναμένονται ακόμα πιο δύσκολα κόντρα στην Τουρκία η οποία χρειάζεται έναν βαθμό για να προκριθεί.

Η ομάδα του Μοντέλα δεν αναμένεται να πάρει ρίσκα απέναντι στους Τσέχους καθώς και η ισοπαλία είναι αρκετή για την πρόκριση. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κάποια στιγμή πρέπει να συμμαζευτούν στα μετόπισθεν και να εκμεταλλευτούν το δυνατό τους σημείο το οποίο δεν είναι άλλο από την άμυνα η οποία άλλωστε τους οδήγησε και στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πολύ δύσκολα να ανοίξει το παιχνίδι, οι Τούρκοι αναμένεται να περιμένουν και όταν τα χρονικά περιθώρια στενέψουν για τους Τσέχους να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Προγνωστικά EURO 2024:

Ουκρανία-Βέλγιο:

Τσεχία-Τουρκία:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.