Σπουδαία παιχνίδια έχουμε σήμερα.

Αρχή από το μεσημεριανό, το Σλοβενία-Σερβία, όπου και οι δύο άφησαν καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα. Δανία-Αγγλία το απόγευμα, με τους Δανούς να ψάχνουν αντίδραση και τους Άγγλους να θέλουν μια καλή εμφάνιση για να σταματήσουν την γκρίνια που έχει ξεσπάσει. Και το βράδυ το απόλυτο ντέρμπι, Ισπανία-Ιταλία! Πάμε να πάρουμε τα ματς με τη σειρά.

Με το πάθος της Σλοβενίας και την ανάγκη της Σερβίας

Αρχή από το Σλοβενία-Σερβία. Οι Σλοβένοι ήταν εξαιρετικοί κόντρα στη Δανία, πήραν δίκαια το 1-1, ενώ στη ζυγαριά μάλλον ήταν αυτοί που δικαιούνταν τη νίκη. Πολλά τρεξίματα, πίεση, αλλά πρόβλημα στην τελική απόφαση… Και οι Σέρβοι ήταν καλοί απέναντι στους Άγγλους και αν δεν είχαν φοβηθεί το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, προφανώς και θα μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι οι Σέρβοι όντως δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο, όπως άλλωστε πιστεύουν και οι μπουκ. Δεδομένα, πάντως, θα έχουν το άγχος του must win, όπερ σημαίνει ότι η πίεση θα είναι μεγάλη και αυτό πολλές φορές δεν είναι καλό για το φαβορί. Έτσι κι αλλιώς η ισοπαλία της Σλοβενίας με τη Δανία θα της δώσει έξτρα θάρρος. Εξάλλου, αν θέλει να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης και η Σλοβενία, πρέπει να πάρει αποτέλεσμα, αφού την τελευταία αγωνιστική ακολουθεί το ακόμη πιο δύσκολο ματς με την Αγγλία.

Η Σερβία διαθέτει ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο που αποτελεί και τη μεγάλη της δύναμη. Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς μπορούν να προβληματίσουν οποιαδήποτε άμυνα στα γερμανικά γήπεδα. Θα προτιμήσω να παίξω το αμφίσκορο, πληρώνει καλύτερα άλλωστε από τη νίκη της Σερβίας, στο 1.87*.

Προς το πάσο…

Στο Δανία-Αγγλία μάλλον θα πάω πάσο. Ήταν κακή η εικόνα και των δύο. Η Δανία έδειξε πολύ γερασμένη ομάδα, με λίγα τρεξίματα, που έσκασε στο β’ ημίχρονο με τους Σλοβένους. Ενώ οι Άγγλοι αντιμετώπισαν το σύνδρομο… Σαουθγκέιτ, ο οποίος κρατά σφιχτά τα χαλινάρια και δεν αφήνει τους παίκτες του να βγάλουν στο γήπεδο το ταλέντο τους. Χαρακτηριστικό ότι ο Χάρι Κέιν, των 36 γκολ στην Μπουντεσλίγκα φέτος, ακούμπησε την μπάλα μόλις δύο φορές σε όλο το ματς!

Δεν μπορώ να παίξω την Αγγλία στο 1.70*, δεν μπορώ να ποντάρω μια ομάδα στη λογική «αδύνατο να είναι τόσο κακή όσο στην πρεμιέρα». Απλά να θυμίσω ότι στο προηγούμενο EURO οι Άγγλοι είχαν πάρει την πρώτη θέση του ομίλου τους με δύο νίκες στο 1-0 και μια ισοπαλία 0-0, με αντιπάλους Κροατία, Τσεχία και Σκωτία. 

Διαφορά ποιότητας

Το βράδυ έχουμε το τεράστιο ματς, το Ισπανία-Ιταλία. Και οι δύο είχαν καλή εικόνα στην πρεμιέρα, οι Ισπανοί διέλυσαν 3-0 τους Κροάτες με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ενώ οι Ιταλοί νίκησαν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το 2-1 την Αλβανία. Αλλά για να είμαστε σοβαροί. Άλλο Κροατία, άλλο Αλβανία. Δεν μπορεί να αλλάξει η αρχική μου εκτίμηση για την Ιταλία, έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας.

Διαθέτουν τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης, τον Σπαλέτι, αλλά διαθέτουν και το χειρότερο ρόστερ από τις μεγάλες δυνάμεις. Οι Ισπανοί, εξαιρετικά ποιοτικοί, θα κυριαρχήσουν στο γήπεδο και μπορούν να κάνουν το 2 στα 2 και να εξασφαλίσουν την πρόκριση και πιθανότατα την πρωτιά (αφού έχουν τελευταία αγωνιστική το ματς με τους Αλβανούς) στον πιο δύσκολο όμιλο του φετινού EURO 2024. Η νίκη των Ισπανών είναι στο 2.12*.

Προγνωστικά EURO 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.