Κι όμως, βρέθηκε χώρα που «εκθρόνισε» την Κροατία από την πρώτη θέση στις αποδόσεις για τον νικητή της Eurovision 2024, ένα μήνα πριν τη διοργάνωση!

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το τραγούδι της Κροατίας “Rim Tim Tagi Dim” από τον Baby Lasagna, όλη η Ευρώπη χόρευε στο ρυθμό του και αμέσως σκαρφάλωσε στο Νο1 στις αποδόσεις* για τον νικητή της Eurovision 2024.

Ωστόσο, ο καιρός περνάει, πλέον όλα τα τραγούδια είναι γνωστά και ο κόσμος έχει χρόνο να τα ακούσει καλύτερα και να… αλλάξει γνώμη! Αυτό, έφερε και μια ανατροπή στις αποδόσεις για το νικητή.

Ελβετία, το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί

Αυτό το διάστημα οι χώρες είναι σε περιοδείες. Για την ακρίβεια, από πάρτι σε πάρτι. Από τα καθιερωμένα που γίνονται σε διάφορες χώρες (Λονδίνο, Μαδρίτη, Ελλάδα), για να παρουσιαστούν τα τραγούδια στο κοινό, πριν από τη μεγάλη διοργάνωση.

Και μετά το Eurovision Party που έγινε στη Μαδρίτη, μία χώρα ήρθε για να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα. Η Ελβετία παρουσιαζόταν τόσο καιρό εντός πεντάδας, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει φαβορί για την κατάκτηση, αφήνοντας στη 2η θέση την Κροατία.

Την Ελβετία εκπροσωπεί ο Nemo με το “The Code”, το οποίο συνδυάζει θεατρικά στοιχεία με τη ραπ και την κλασική μουσική. Χρησιμοποιώντας το δυαδικό σύστημα αρίθμησης (0 και 1) στους στίχους του, θέλει να δείξει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ «λευκού και μαύρου, αρσενικού και θηλυκού». Χρησιμοποιεί, δηλαδή το binary code για non-binary αναφορές. Το video clip του στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο YouTube έχει περισσότερα από 2.4 εκατομμύρια views.

Nemo - The Code | Switzerland 🇨🇭 | Official Music Video | Eurovision 2024

Eurovision 2024 - Οι αποδόσεις για τον νικητή

Μετά από αυτή την… ανατροπή, λοιπόν, οι αποδόσεις για τον νικητή στην Eurovision 2024 έχουν ως εξής:

 1. Ελβετία 2.95
 2. Κροατία 3.25
 3. Ιταλία 4.60
 4. Ολλανδία 6.25
 5. Ουκρανία 6.25
 6. Ελλάδα 7.00
 7. Βέλγιο 10.75
 8. Γαλλία 14.00
 9. Ισραήλ 29.00
 10. Αυστρία 33.00

Special Bet - We are Greeks!

Στο Pamestoixima.gr βρίσκεις επιπλέον ένα ειδικό... ευρωπαϊκό στοίχημα με άρωμα Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, παίζεις το combo bet:

 • Ελληνική Ομάδα στον Τελικό του Conference League
 • Ελληνική Ομάδα στον Τελικό της EuroLeague
 • Ελλάδα να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του Τελικού της Eurovision

σε απόδοση 50.00*

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.