Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Η τελευταία εβδομάδα για τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ξημέρωσε και βέβαια τώρα είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο της σεζόν για να δούμε ποιες ομάδες θα στεφθούν πρωταθλήτριες. Στα δικά μας για μία ακόμη σεζόν δεν επικεντρωνόμαστε μονάχα στο μπάσκετ, παρότι έχουμε δύο από τις καλύτερες τέσσερις ομάδες της Ευρώπης. Τα γύρω γύρω δεν μας αφήνουν σε ησυχία αλλά ας αφήσουμε τη γκρίνια και ας μπούμε κατευθείαν στο… ψητό.

Matchball νούμερο ένα

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις ευκαιρίες να διατηρήσει τα σκήπτρα του και να πανηγυρίσει το νταμπλ στην Ελλάδα ξανά. Έχει δημιουργήσει αυτή την ευκαιρία για τον εαυτό του με το εξαιρετικό μπάσκετ που έχει παίξει στους δύο πρώτους τελικούς και πλέον του απομένει ένα ακόμη βήμα.

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι συνειδητοποιημένοι ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει και η αλήθεια είναι ότι αν μία ομάδα μπορεί να γυρίσει από το 0-2 και να πάρει το πρωτάθλημα, αυτή είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός είναι στα… σχοινιά, δεν παίζει άμυνα στη σειρά μέχρι στιγμής και στην επίθεση οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Αν κάποιος από τα βασικά γρανάζια του δεν τραβήξει σε ένα παιχνίδι επιθετικά, το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν κολλάει και αυτό είναι οφθαλμοφανές.

Είναι δεδομένο ότι η κατάκτηση της EuroLeague έφερε επανάπαυση στους «πράσινους» αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές το ματσάρισμα με τον «αιώνιο» εχθρό είναι το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της EuroLeague. Αυτό δεν είναι σημερινή ανακάλυψη, ούτε περιμέναμε τους δύο πρώτους τελικούς για να το επιβεβαιώσουμε. Είναι γνωστό και φαινόταν ακόμη και στα ντέρμπι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός φέτος.

Το χρωστάει ο Ναν

Τα βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού δεν έχουν πάρει μπροστά με συνέπεια, η άμυνα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο έντασης και κάπως έτσι το 0-2 είναι γεγονός. Πως ανατρέπετε όμως αυτό; Γιατί στο μπάσκετ τα πάντα μπορούν να συμβούν και κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει τους επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Πρωτίστως με άμυνα και δευτερευόντως με τον χαρακτήρα ορισμένων παικτών. Ο Κέντρικ Ναν δεν είναι παράγοντας της σειράς μέχρι στιγμής, ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι που σταμάτησε στους 21 πόντους δεν ήταν αυτό που έχουμε θαυμάσει φέτος. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό, όπως είναι ο Σλούκας, όπως είναι και ο Λεσόρ.

Όταν ένας από τους τρεις δεν «τραβάει» αρχίζει το πρόβλημα, όταν όμως δύο από τους τρεις δεν είναι καλά, τότε οι πιθανότητες της ομάδας του Αταμάν για τη νίκη, ελαχιστοποιούνται.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον καλό Κέντρικ Ναν, τον killer Κέντρικ Ναν, αυτόν που δεν βλέπει κανέ(ΝΑΝ)! Ο άλλοτε NBAερ έχει αποδείξει ότι στα μεγάλα παιχνίδια είναι εκεί και δηλώνει παρών, όμως στη σειρά των τελικών δεν έχει ακόμη πάρει το... όπλο του. Περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν, η ομάδα του πάει σπίτι αν ηττηθεί και στο Pamestoixima.gr το ενδεχόμενο να βγει πρώτος σκόρερ ο Ναν πληρώνει σε ενισχυμένη απόδοση. Not bad at all.

Προγνωστικά Basket League:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.