Φίλες και φίλοι να έχετε μία πανέμορφη Κυριακή! Τα εθνικά πρωταθλήματα στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης μπαίνουν σιγά σιγά στην τελική τους ευθεία, με τις ημιτελικές σειρές να ολοκληρώνονται.

Απόψε εμείς θα ταξιδέψουμε στη Γερμανία για να στηρίξουμε την «ευρωλιγκάτη» Άλμπα σε μία πολύ δύσκολη σειρά.

Το break που έψαχνε

Η φετινή Τσέμνιτζ αποτελεί την ομάδα-έκπληξη στη Γερμανία. Και όχι μόνο στη Γερμανία καθώς μιλάμε για την ομάδα που κατέκτησε το Fina Europe Cup (τέταρτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση). Η σεζόν της είναι ονειρική και παρότι το ρόστερ δεν σου γεμίζει με την πρώτη ματιά το μάτι, η ομοιογένεια που έχει χτίσει το σύνολο του Παστόρε, είναι ευδιάκριτη και ξεχωριστή. Δεν είναι τυχαίος ούτε ο ευρωπαϊκός τίτλος, ούτε η τρίτη θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μία ομάδα που μέχρι το 2021 δεν αγωνιζόταν καν στη πρώτη κατηγορία του γερμανικού μπάσκετ, καταφέρνει να «σπάσει» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της ημιτελικής σειράς την έδρα της Άλμπα Βερολίνου. Φοβερά πράγματα. Το άξιζε και το έκανε η Τσέμνιτζ με το τελικό 82-95.

Στο Game 2 η «ευρωλιγκάτη» Άλμπα απάντησε εμφατικά (86-64), όμως το ένα μπρέικ που έψαχνε η Τσέμνιτζ ήταν γεγονός και αυτός ήταν αντικειμενικά ο μεγάλος στόχος πηγαίνοντας στη γερμανική πρωτεύουσα για τα δύο πρώτα ματς της σειράς.

Τιμή αουτσάιντερ;

Προσωπικά βγάζω και με το παραπάνω το καπέλο της Τσέμνιτζ για τα φετινά της κατορθώματα. Στο ρόστερ της ο πιο γνωστός παίκτης είναι ο γερόλυκος Λάνσντοουν, με τους γνώριμους μας από το πέρασμα τους από τα ελληνικά παρκέ Γκάρετ-Κρουμπάλι να έρχονται από κοντά.

Όμως, νομίζω ότι το ταβάνι έχει τρυπήσει και ότι η Άλμπα πήρε το μάθημα της στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Κατάλαβε τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνει και με το Game 1 ως οδηγό, μπορεί να τελειώσει την σειρά πριν από το 5ο ματς με δύο μπρέικ. Δεν θα πάω τόσο μακριά εγώ, θα ποντάρω απλώς στο 2-1 της Άλμπα σε τιμή αουτσάιντερ.

Ναι, σωστά ακούσατε: Η Άλμπα, ομάδα της Euroleague, δίνεται σε τιμή ισχνού αουτσάιντερ κόντρα στη Τσέμνιτζ σε παιχνίδι play off. Προκλητικό αν θέλετε την άποψη μου και έλλειψη σεβασμού για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Δεν έχει να λέει που η Άλμπα ήταν τελευταία φέτος, παραμένει ομάδα με αρκετό ταλέντο και ποιότητα. Αυτή είναι η επιλογή μου, με την ελπίδα να με δικαιώσουν οι πρωτευουσιάνοι.

Προγνωστικά Μπάσκετ - Πρόταση:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.