Η EuroLeague, μετράει αντίστροφα για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο για δύο κυρίως πράγματα:

  • για το ποιες ομάδες μετά τη Ρεάλ θα πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας
  • για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την 10η θέση και έτσι θα συνεχίσει στη διοργάνωση μέσω της νέας διαδικασίας του play-in.

Ο Ολυμπιακός, είναι στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για το πλεονέκτημα της έδρας. Πλέον, δεν ορίζει την τύχη του από τη στιγμή που έχασε στην Πόλη από την Εφές. Έχει, όμως, πιθανότητες να τα καταφέρει και κατ’ αρχάς για να μείνει ζωντανός σε αυτή τη διεκδίκηση πρέπει να κερδίσει στη Σερβία την Παρτίζαν.

Παίζει την ύπαρξή της η ομάδα του Ομπράντοβιτς

Αλλά, και η Παρτίζαν έχει κίνητρο. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι το κίνητρό της είναι μεγαλύτερο από αυτό του Ολυμπιακού. Βλέπετε, παίζει την ύπαρξη της στη διοργάνωση, αν θα συνεχίσει, δηλαδή, στην επόμενη φάση. Αν χάσει από τους Πειραιώτες, δεν χάνεται οριστικά. Μένει, όμως, πίσω. Αλλά αν κερδίσει, θα έχει πολλές ελπίδες να τα καταφέρει.

Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είναι όπως πέρυσι. Αν ήταν, άλλωστε, δεν θα πάλευε μέχρι την τελευταία στιγμή για να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Οι αλλαγές, που έγιναν το καλοκαίρι στο ρόστερ της, την έφεραν πίσω. Η παρουσία, όμως, στον πάγκο του Ζοτς είναι από μόνη της ικανή να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο Βελιγράδι, το βράδυ της Πέμπτης θα πέσουν κορμιά. Η Παρτίζαν έχει Ζοτς και έδρα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία, καθώς και την ικανότητα να τα καταφέρει. Έστω και οριακά.

Πλούσιες σε ταλέντο Μπασκόνια και Εφές

Μεγάλη μάχη θα γίνει και στη Βιτόρια. Εκεί, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους η Μπασκόνια με την Εφές. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο σερί ήττες και κόντρα στους Τούρκους θέλουν να επιστρέψουν στα χαμόγελα. Στόχος τους, είναι, κατ’ αρχάς, να διασφαλίσουν την παρουσία τους στη δεκάδα και από κει και πέρα, να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αντίθετα, η Εφές έχει μεγαλύτερο κίνητρο αφού παλεύει για τη 10η θέση. Την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε εύκολα στο τέλος τον Ολυμπιακό. Δύο μέρες αργότερα, είδε και έπαθε για να τα καταφέρει με την Άλμπα. Είναι μία ομάδα με παικταράδες και πλούσιο ταλέντο, που, όμως, δεν έχει την απαιτούμενη συνοχή. Για αυτό, άλλωστε, είναι εδώ που είναι.

Επειδή, πάντως, και οι δύο ομάδες έχουν ταλέντο και σπουδαίες μονάδες, θεωρούμε ότι θα έχουμε μεγάλο σκορ.

Προγνωστικά EuroLeague:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.