Το κυρίως μέρος της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague ήταν χθες και πώς όχι άλλωστε, από τη στιγμή, που έγιναν τα 6 από τα 9 παιχνίδια.

Η Εφές κερδίζει στη Γαλλία

 Σήμερα, επομένως, το μενού είναι φτωχό με τη Βιλερμπάν σε ένα από τα τρία ματς, που έχουν απομείνει, να υποδέχεται την Εφές.

Η γαλλική ομάδα, εδώ και πολύ καιρό, δεν έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση, καθώς έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια. Για μία ακόμη σεζόν, η Βιλερμπάν δεν προκαλεί ενδιαφέρον με την παρουσία της και είναι πολλοί εκείνοι, που λένε ότι μαζί με την Άλμπα δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στην EuroLeague.

Στο προηγούμενο ματς, πάντως, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο και μέχρι ενός σημείου έβαλε δύσκολα στον αντίπαλό της.

Κάτι, που θα προσπαθήσει και σήμερα απέναντι στην Εφές, η οποία από την πλευρά της θέλει τη νίκη, στο πλαίσιο της προσπάθειας, που κάνει να μπει στη δεκάδα. Οι Τούρκοι έχουν πλούσιο υλικό αλλά για δεύτερη χρονιά δεν δείχνουν την πρέπουσα εικόνα στην EuroLeague.

Πάντως, αν θέλουν να έχουν τύχη να μπουν στη δεκάδα της διοργάνωσης πρέπει να κερδίσουν στη Γαλλία. Κάτι, που πιστεύουμε ότι θα κάνουν εύκολα ή δύσκολα. Το κίνητρό τους και κυρίως η μεγαλύτερη ποιότητά τους είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους τους βλέπουμε να φεύγουν με τη νίκη από τη Λιόν.

Μάχη Μπάγερν-Ζαλγκίρις για θέση στην δεκάδα

Σκληρή μάχη, προβλέπουμε ότι θα γίνει στο Μόναχο. Εκεί, όπου η Μπάγερν θα φιλοξενήσει τη Ζαλγκίρις. Όχι, οι δύο ομάδες δεν κυνηγάνε το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρεθούν στη δεκάδα της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν έχει 12 νίκες, η Ζαλγκίρις μία λιγότερη. Κάτι, που σημαίνει ότι το σημερινό ματς μοιάζει με το τελευταίο χαρτί για τους Λιθουανούς, αν θέλουν να συνεχίσουν στην EuroLeague και μετά το τέλος της regular season.

Όχι ότι η Μπάγερν δεν καίγεται για τη νίκη. Καίγεται και παρακαίγεται, για τον επιπλέον λόγο ότι, αν δεν κερδίσει την Ζαλγκίρις στο γήπεδό της, ποιον θα κερδίσει;

Τι βλέπουμε; Αυτό, που αναφέραμε παραπάνω: σκληρή μάχη. Παιχνίδι, δηλαδή, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Μπάγερν έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά η Ζαλγκίρις έχει δείξει ότι με τον Αντρέα Τρινκιέρι πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της. Και συν τοις άλλοις, ίσως, αυτό να είναι και το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της EuroLeague.

Προγνωστικά EuroLeague:

  • (15/03, 21.00) Βιλερμπάν-Εφές 2 (-6,5), σε απόδοση 1,88*
  • (15/03, 21.30) Μπάγερν-Ζαλγκίρις 2 (3,5), σε απόδοση 1,94*

    *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.