Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν τα κατάφεραν στα τρίτα παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι αντίστοιχα και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Αν χάσουν, δηλαδή, και στα σημερινά ματς, τότε θα δουν το Final 4 του Βερολίνου από τα... σπίτια τους. Μπαρτσελόνα και Μακάμπι, που είναι μπροστά με 2-1, θα είναι εκείνες, που θα πάρουν το εισιτήριο για την τετράδα της EuroLeague.

Τιμωρήθηκε με τρίποντα

Ο Ολυμπιακός, έχασε αρκετές ευκαιρίες το βράδυ της Τρίτης να κάνει το ματς δικό του. Χαμένες ευκαιρίες, που η πολύ ποιοτική Μπαρτσελόνα αξιοποίησε. Κυρίως με τρίποντα των Αμπρίνες και Σατοράνσκι. Οι Πειραιώτες έχουν παράπονα από τη διαιτησία, αλλά περισσότερα τα βάζουν με τους εαυτούς τους για τον λόγο, που προαναφέραμε: ότι είχαν τις ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι.

Σήμερα η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία θα πρέπει να παίξει καλύτερα σε σχέση με τα τρία προηγούμενα ματς για να τα καταφέρει. Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της, πέτυχε ήδη τον βασικό στόχο της στην Αθήνα. Πήρε την τουλάχιστον μία νίκη, που ήθελε. Αν κερδίσει και σήμερα, θα είναι σούπερ ευτυχισμένη. Αν χάσει, δεν... χάθηκε, αφού θα έχει το πέμπτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» αν χάσουν σήμερα, χάνονται και είναι σαφώς κάτι, που δεν θέλουν. Λόγω μεγαλύτερου κινήτρου θα τους στηρίξουμε, πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Δεύτερη νίκη, αλλιώς χάθηκε

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει πιο δύσκολη αποστολή από τον Ολυμπιακό. Και αυτός αν χάσει σήμερα, χάθηκε, αλλά η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο ότι παίζει εκτός έδρας. Δεν παίζει στο Ισραήλ, παίζει, όμως, στο Βελιγράδι, που, όπως είδαμε προχθές, έγινε κάτι σαν... έδρα για τη Μακάμπι με τους περίπου 1.000 φίλους της, που έδωσαν το «παρών».

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φέτος, έχει παίξει πέντε ματς με τους Ισραηλινούς. Έχει κερδίσει μόνο το ένα, το δεύτερο δηλαδή των play off. Επομένως, σήμερα επιζητά τη δεύτερη νίκη του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δει το Final 4 από τις τηλεοράσεις.

Οι «πράσινοι» θα έχουν τύχη να κερδίσουν, αν έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους και βγουν μπροστά οι μεγάλες προσωπικότητές τους. Προχθές ο Ναν έκανε τρομερή τελική ευθεία στο ματς, αλλά δεν έφτανε σε μία βραδιά, που ο Σλούκας έμεινε στο μηδέν.

Πιστεύουμε ότι θα πέσουν κορμιά και σήμερα στη Σερβία και ότι ο Παναθηναϊκός έχει τύχη να τα καταφέρει. Θεωρούμε, δηλαδή, ότι σήμερα θα παρουσιάσει το κανονικό του πρόσωπο ή κάτι κοντινό σε αυτό.

Προγνωστικά EuroLeague:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.