Η κανονική περίοδος της EuroLeague, φτάνει στο τέλος της και ακόμα υπάρχουν ερωτηματικά. Υπό την έννοια ότι υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και στο κομμάτι του πλεονεκτήματος της έδρας και σε αυτό της 10ης θέσης, που οδηγεί στο play-in.

Ο Παναθηναϊκός, είναι από αυτούς που ορίζουν την τύχη τους. Κερδίζοντας την Άλμπα στο γήπεδό του, παίρνει και το πλεονέκτημα της έδρας και τη δεύτερη θέση. Έχει, λοιπόν, εύκολη και ξεκάθαρη αποστολή.

Και λέμε εύκολη γιατί παίζει στην έδρα του με τη χειρότερη ομάδα της EuroLeague. Παίζει με μία ομάδα, που δεν έχει κίνητρο εδώ και πολλές αγωνιστικές. Και είναι βέβαια ο Παναθηναϊκός μία πολύ δυνατή ομάδα, που εδώ, που έχει φτάσει, δεν τον έχουμε ικανό να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα. Θα πάρει, λοιπόν, τη νίκη, που θέλει και θα πετύχει τον πρώτο στόχο του στη διοργάνωση.

Προγνωστικά μπάσκετ - Αντίδραση μετά την εμφάνιση στη Ρόδο

Οι «πράσινοι», προέρχονται από την κακή εμφάνιση στη Ρόδο με τον Κολοσσό με τον Εργκίν Αταμάν να κατακεραυνώνει τους παίκτες του μετά από αυτό το παιχνίδι. Είναι μία κατάσταση, που λογικά θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ώστε να βγάλει την πρέπουσα αντίδραση κόντρα στην Άλμπα (11/04, 21:15). Η ομάδα του Αταμάν, ξεπέρασε τα πολύ δύσκολα εμπόδια του Μονάχου με την Μπάγερν και κυρίως της Μπολόνια με τη Βίρτους. Δεν θα σκοντάψει, λοιπόν, στους Γερμανούς, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα περισσότερο για να μαζέψουν ήλιο παρά για οτιδήποτε άλλο.

Εννοείται, ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπει στο γήπεδο και θα πιστέψει ότι θα κερδίσει με τη φανέλα του. Θα πρέπει να παίξει μπάσκετ για να τα καταφέρει. Και θα πετύχει τον στόχο του, έστω και αν πιάσει το 60-70% των δυνατοτήτων του.

Προγνωστικά EuroLeague - Δύσκολα αλλά θα κερδίσει η Εφές

Και η Εφές είναι ομάδα, που ορίζει την τύχη της. Υπό την έννοια ότι κερδίζει τον Ερυθρό Αστέρα και παίρνει το εισιτήριο για το play-in. Οι Τούρκοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς μετράνε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη EuroLeague. Ανάμεσα στις νίκες ήταν και αυτές επί του Ολυμπιακού, καθώς και επί της Φενέρ, εκτός έδρας η τελευταία. Η Εφές μάλιστα, νίκησε προ ημερών τη Φενέρ και για το πρωτάθλημα.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι θα είναι αυτοκτονία για τους Τούρκους αν χάσουν από τον Ερυθρό Αστέρα (11/04, 20:30), που έχει υλικό, αλλά είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Στο μπάσκετ πολλά μπορούν να γίνουν και έχουν γίνει, αλλά θεωρούμε ότι η Εφές δεν θα αφήσει την ευκαιρία, που έφτιαξε τις τελευταίες αγωνιστικές να φύγει από τα χέρια της.

Εύκολα ή το πιθανότερο δύσκολα θα νικήσει τους Σέρβους και θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Προγνωστικά Μπάσκετ (11/04)

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.