Το ΝΒΑ έχει φτάσει στην τελική ευθεία και πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που δεν θέλουμε και πολύ να μάθουμε τους νέους πρωταθλητές.

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι εκείνοι που έχουν το πάνω χέρι στους τελικούς, καθώς προηγούνται με 3-1 των Ντάλας Μάβερικς. Κάτι που σημαίνει ότι θέλουν μία νίκη για να κόψουν το νήμα και να πάρουν τον 18ο τίτλο τους. Το πρώτο ματς-μπολ το είχαν και το έχασαν στο Ντάλας και μάλιστα με απίστευτο τρόπο.

Υπό την έννοια ότι προηγούμενοι με 3-0 πήγαν στο Τέξας και έχασαν δια περιπάτου από τους Μάβερικς, κάτι που δηλώνει ξεκάθαρα το 122-84. Ο Λούκα Ντόντσιτς και η παρέα του δήλωσαν σε αυτό το παιχνίδι ότι δεν θα τα παρατήσουν.

Τελειώνουν στο «σπίτι» τους

Θα πρέπει, όμως, οι Μαβς να κάνουν υπερβάσεις για να τα καταφέρουν. Και είναι αμφίβολο αν μπορούν κάτι τέτοιο. Στο μπάσκετ πάρα πολλά μπορούν να γίνουν και οι ανατροπές θα λέγαμε ότι είναι στην ημερήσια διάταξη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι Σέλτικς είναι αρκετά καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και ειδικά εδώ που έχει φτάσει το πράγμα θα είναι αυτοκτονία αν δεν κάνουν την τέταρτη νίκη. Αν δεν πάρουν το πρωτάθλημα.

Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε το πέμπτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες και πιο συγκεκριμένα στη Βοστώνη. Οι Σέλτικς δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να αξιοποιήσουν την έδρα τους. Δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να αντιδράσουν μετά τη βαριά ήττα με 38 πόντους στο ματς που προηγήθηκε.

Πιστεύουμε ότι θα το κάνουν. Θα πάρουν το ματς και μαζί και το πρωτάθλημα.

Σίγουρα δεν έχουν την ίδια γνώμη με μας οι Μάβερικς. Μείωσαν σε 3-1 και θα τα δώσουν όλα για να μειώσουν ακόμη περισσότερο. Να κάνουν το 3-2 και μετά στην έδρα τους να ισοφαρίσουν ώστε από κει και πέρα να τα παίξουν όλα για όλα σε έβδομο ματς στη Βοστώνη.

Γίνονται θαύματα στη σημερινή εποχή; Γίνονται. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, και όπως αναφέραμε θεωρούμε ότι δεν θα γίνει θαύμα. Και οι Σέλτικς θα κάνουν το 4-1 και έτσι θα προσθέσουν ένα ακόμη τρόπαιο στην πλούσια συλλογή τους.

Προγνωστικά ΝΒΑ:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.