Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας! Τις επόμενες ώρες θα τα πούμε και θα τα γράψουμε αναλυτικά για τους ημιτελικούς του Final Four του Βερολίνου.

Αλλά, κοιτώντας τα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει ως Fun Bets στο Pamestoixima.gr για τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε, το μάτι μου έπεσε πάνω σε κάτι ευθύς αμέσως.

Θα τα αναλύσουμε διεξοδικά την Παρασκευή το πρωί, θα βρούμε τις ευκαιρίες των ημιτελικών. Aλλά το εν λόγω bet που προτείνω, είναι ξεκάθαρα για αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν, να βάλουν κέρματα και να απολαύσουν τον πρώτο χρονικά ημιτελικό.

Το turning point της «πράσινης» σεζόν

Ο Παναθηναϊκός, άρχισε την σεζόν με τεράστιες φιλοδοξίες, αλλά και ένα εντελώς νέο ρόστερ με έναν νέο προπονητή να προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τη νοοτροπία του. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και στους «πράσινους» το κατάλαβαν με σκληρό τρόπο. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαν, αλλά η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία… μέρα.

Στις 31 του Οκτωβρίου ο Κέντρικ Ναν, αποτελεί την διορθωτική κίνηση του Παναθηναϊκού και έρχεται στην Ελλάδα για να ταράξει τις ισορροπίες. Ούτε επτά μήνες αργότερα, ο Παναθηναϊκός είναι στο Final Four του Βερολίνου μετά από 12 χρόνια απουσίας και αναζητά την 7η ευρωπαϊκή κούπα του. Από την 17η θέση και τις 9 νίκες της σεζόν 2022/23, οι δευτεραθλητές Ελλάδας κατέλαβαν την 2η θέση με 23 νίκες! WOW, απλά WOW!

Χωρίς τον Κέντρικ Ναν πάντως πολύ αμφιβάλλω ότι ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε να πάρει πλεονέκτημα έδρας στη Regular Season και ακόμη περισσότερο να βρεθεί στο Final Four. Όχι επειδή το ρόστερ δεν ήταν καλό ή επειδή έλειπε το ταλέντο, αλλά επειδή ο πρώην NBAερ ταίριαξε αμέσως με τον Κώστα Σλούκα και μαζί συνέθεσαν ένα από τα καλύτερα περιφερειακά δίδυμα της διοργάνωσης.

Η εκτελεστική δεινότητα του Ναν ήταν ευρέως γνωστή, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική βλέποντας τον να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια όποτε ήθελε, όμως πολλές φορές η μετάβαση για έναν Αμερικανό στην Ευρώπη είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Όχι όμως για αυτόν που δεν βλέπει κανέΝΑΝ.

Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα σουτ

Είναι άγραφος νόμος, αλλά στα Final Four υπάρχει σχεδόν πάντα ένα παιχνίδι που τα πάντα κρίνονται στο τέλος. Σε μία απόφαση, σε ένα χαμένο σουτ, σε μία άμυνα ή σε ένα τεράστιο νικητήριο καλάθι. Ο ημιτελικός, είναι πολύ δύσκολος για τον Παναθηναϊκό (θα τα αναλύσουμε και αύριο αυτά πιο διεξοδικά), με την Φενέρμπαχτσε να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, να έχει έναν προπονητή, ο οποίος μπορεί να βάλει «πονοκεφάλους» στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση τα πάντα να κριθούν στο τέλος, στη τελευταία μπάλα και αν οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν αυτή την ύστατη ευκαιρία η μπάλα καταλαβαίνετε όλοι ότι θα πάει είτε στον Κώστα Σλούκα, είτε στον Κέντρικ Ναν. Όποιος είναι σε καλύτερη βραδιά, θα πάρει και αυτή την τελευταία επιλογή.

Έχουν μαζευτεί πολλά «αν», το όνομα του Ν(αν) περιέχει ένα ακόμη από δαύτα, οπότε τέλος η ανάλυση. 35άρι για νίκη Παναθηναϊκού με buzzer-beater του Κέντρικ προσφέρει το Pamestoixima.gr και αξίζει μια ζαριά. Όχι σαν αυτή της Μαρίνας Σάττι ελπίζω…

Προγνωστικά Final Four 2024:

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.